martes, junio 18, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaActivitats i projectesExperiència dels alumnes de màster de professorat

Experiència dels alumnes de màster de professorat

Un any més l’Institut Moisès Broggi ha estat centre formador de futurs professionals de l’educació. Finalment aquest curs ens han acompanyat al centre 11 alumnes del Màster Universitari en Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes.

La llista d’especialitat definitiva de tutors/es i alumnat és:

L’inici del Pràcticum II va començar molt bé però després vam passar al període de confinament. Malgrat les noves circumstàncies, es va aconseguir que l’alumnat pogués continuar amb el seu període d’aprenentatge  i molts d’ells van seguir treballant amb els alumnes del nostre centre mitjançant videoconferències i/o compartint materials.  I al finalitzar la seva formació, alguns d’ells van voler explicar per escrit la seva experiència i compartir-la amb tota la comunitat educativa. 

‘’La nostra estada al Broggi com a professores en pràctiques d’Anglès serà una experiència que no oblidarem mai. Des del primer dia, tant el professorat com l’alumnat, ens ha rebut amb els braços oberts i ens han fet sentir com a casa. A més, també hem tingut l’oportunitat d’observar una manera de fer molt diferent a la que haviem viscut als nostres respectius instituts: els alumnes són al centre de tot el que mou el Broggi i el professorat s’hi bolca al cent per cent per assegurar que tinguin un aprenentatge ric i igualitari per a la diversitat d’alumnes del centre.

Agraïm especialment a l’Anna, la Roser i l’Ester pel temps que ens han dedicat.

No podriem haver fet les pràctiques en un centre millor! Gràcies, Broggi!’’

Laura & Irene (anglès)

«Ara que ja porto més d’un mes fent les pràctiques a l’Institut Moisès Broggi puc dir que tot i anar a parar aquí per casualitat, crec que ha estat tot un encert triar aquest centre. Dic per casualitat perquè fins que no vaig començar a buscar instituts no havia sentit a parlar del Broggi, i gràcies a l’atzar he pogut veure tota la varietat de projectes i l’oferta acadèmica que ofereixen, cosa que fa molt més enriquidora la meva estada en pràctiques. A més, m’està servint per veure que la tasca de professora va molt més enllà de la funció de guiatge cap a l’alumnat (que ja és una bona feinada!), ja que també implica la feina en equip, la coordinació, i sobretot molta implicació per part de tot l’equip docent. Moltes gràcies a la meva tutora, l’Eli, i a la resta de profes que m’estant deixant assistir a les seves classes, per haver contribuït a que tingui encara més ganes de treballar d’això!»

Anna Muñoz (física i química)

’Les pràctiques del Màster de Formació del Professorat, especialitat Salut, a l’Institut Moisès Broggi han estat una oportunitat per experimentar i viure les tasques docents, des de la interacció amb els alumnes, la relació amb l’equip docent, la programació i planificació que hi ha darrere de cada classe, i de l’organització d’activitats adequades al grup classe. 

Un punt que fa interessant el centre per a realitzar les pràctiques docents, és la diversitat de la seva oferta formativa (ESO, batxillerat, cicles formatius, batxillerat internacional i batxillerat francès). 

A l’institut m’he sentit molt ben acollit des del primer dia, tant des del punt de vista formatiu, d’assessorament, com el d’acompanyament i guia. He pogut posar en pràctica, des de la llibertat que m’han donat al centre, conceptes, recursos i metodologies d’ensenyament-aprenentatge que he anat adquirint al llarg del màster

Vaig poder concretar, amb la meva tutora la Marian Camps (cap del departament de sanitària), el moment, l’estructura i els continguts a impartir per a la meva intervenció. No només em va facilitar els documents i recursos que necessitava, sinó que un cop decretat el tancament dels centres educatius i la finalització de les classes presencials per la Covid-19, vam poder mantenir el contacte perquè pogués realitzar formació online i vídeo conferències amb els alumnes. 

Aquest temps marcat per la pandèmia de la covid-19, no em va permetre poder implementar a l’aula alguna de les activitats que tenia dissenyades, tot i això, he pogut desenvolupar competències digitals, de formació i comunicació online, i l’oportunitat de ser més creatiu. 

Finalment també, ser conscient que les programacions de les unitats didàctiques/formatives són dinàmiques i revisables, que la tasca docent va molt més enllà de la feina a l’aula, i que davant l’adversitat, el compromís i la solidaritat’’

Luis Martínez (FP, especialitat Salut)

Malgrat el nostre comiat va ser on line i no varen poder assistir tots els nostres màsters, vam poder intercanviar experiències i desitjar-nos bon estiu.

Esperem que tinguin sort i que ben aviat puguin treballar com a docents!!

Coordinadores del Màster en Formació de Professorat d’ESO, Batxillerat i FP

Institut Moisès Broggi

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES