miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsPresentacions del projecte de 3r d'ESO Estrumetacles

Presentacions del projecte de 3r d’ESO Estrumetacles

El projecte treballa en paral·lel des de les matèries de Tecnologia, Experimentals i Visual i Plàstica. Seleccionem continguts d’aquestes matèries per muntar 3 projectes trimestrals. Aquest curs, com era previsible, estem tenint moltes dificultats a l’hora de realitzar el projecte d’Estructures. Malgrat tenir grups classe més petits ens ha costat molt acabar les maquetes-diagrama que estaven acostumats a realitzar al taller de tecnologia altres cursos. De tota manera no tot és negatiu i hem pogut treballar el món dels diagrames d’informació d’una força competent: tots els grups han ideat un cas original per estudiar. Més endavant us mostrem imatges del procés.
Els alumnes  han format grups de treball en els que han hagut d’aprendre moltes coses relacionades amb les estructures. Els elements estudiats més importants han estat:
Cristal·lografia i sistemes moleculars. Alguns dels cristalls creats són espectaculars.

Geometria plana i color. El treball sobre polígons a la llibreta de projectes el vam acabar dissenant una mandala geomètrica acolorida. També hem estudiat el cas d’art creat a partir de sistemes reticulars. Continuarem estudiant aquest món durant el 2n trimestre.

Estructures i sistemes de construcció. Aquestes estructures han estat posades aprova de resistència, pot ser el moment més interessant de l’activitat. Cada grup ha cercat o ha generat una sèrie de dades que ha hagut d’interpretar a partir de formes i colors. 

Una altra novetat són els resums-reflexió setmanals a cada matèria. Aquest curs els hem fet en forma de «tuits» en anglès.

Cada grup ha desenvolupat un diagrama original a partir de la interpretació d’unes dades. Alguns grups han elaborat unes enquestes molt originals. S’ha hagut de representar aquestes dades a partir de formes i colors.

Finalment, també hem exposat el treball fet en grup i individualment i hem fet la coavaluació a partir de Corubrics amb tot l’alumnat, com podeu veure a les imatges.

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES