jueves, abril 25, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsL'alumnat de ciències de 2n batxillerat ha pogut gaudir d'una experiència multidisciplinària

L’alumnat de ciències de 2n batxillerat ha pogut gaudir d’una experiència multidisciplinària

L’alumnat de ciències de 2n batxillerat ha pogut gaudir d’una experiència multidisciplinària: ha viatjat fins a Ginebra per veure el laboratori científic més important al món, el CERN (acrònim del seu nom original en francès de l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear), així com visitar la seu de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) en aquesta ciutat. Dues experiències molt diferents i enriquidores.
En la visita al CERN van poder veure un lloc clau de la recerca científica més actual: van baixar uns 90 m sota terra, fins un dels detectors del Gran Col·lisionador d’Hadrons (LHC), en concret el Solenoide Compacte per a Muons (CMS). Investigadors del centre van explicar-ne el funcionament, i l’alumnat va poder xerrar i compartir preguntes i coneixement amb ells.


L’altra part de la sortida va ser visitar la seu més gran de l’ONU -després de la de New York-, on han pogut conèixer una mica més aquest organisme, i visitar sales de conferències. Van poder assistir com a públic a la Sala dels Drets Humans i gaudir de la cúpula, obra de l’artista mallorquí Miquel Barceló. Entre una i altra visita també va quedar temps per veure aquesta petita però encantadora ciutat.  Un viatge carregat d’emocions de tota mena!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES