jueves, julio 18, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsPresentació del projecte Estrumetacles: disseny i fabricació de maquetes arquitectòniques amb CAD

Presentació del projecte Estrumetacles: disseny i fabricació de maquetes arquitectòniques amb CAD

Amb la presentació del projecte Estrumetacles: Habitacles de 3r d’ESO (Tecnologia, Experimentals i Visual i Plàstica) arribem a final de curs. Aquest curs hem pogut fer tant la presentació pública per l’alumnat com la de les famílies.

El nostre mètode de treball facilita l’aprenentatge de la geometria descriptiva d’una manera molt pràctica fent servir els dissenys dels propis alumes per treballar vistes dièdriques, axonometries amb el software 3D SketchUp i també amb els estris tradicionals del dibuix tècnic. Les imatges inferiors corresponen a l’inici del 3r trimestre (la presentació conjunta que vam fer des de les 3 matèries).

Aquest últim projecte aplega principalment temes relacionats amb la geometria descriptiva, el dibuix 3D assistit per ordinador i els processos de fabricació industrials. Les imatges mostren algunes fases del dissenys dels alumnes.

També s’han treballat temes d’òptica, estructura muscular i il.lustració científica.
Cada construcció ha estudiat els significats particulars que completen la funció dels edificis i també que l’arquitectura comunica igual que ho fa qualsevol llenguatge.

Vam visitar l’Ateneu de Fabricació de les Corts per fer el tall amb làser de les peces dissenyades amb SketchUp. Aquesta entitat forma part de la xarxa d’ateneus de fabricació de Barcelona (FabLabs) i és un col.laborador ideal pel que fa a la impressió làser dels nostres treballs digitals. A banda de transformar els nostres arxius d’SketchUp en el format que necessitava la màquina làser, vam tenir temps de fer una activitat de dibuix científic a l’exterior de l’Ateneu.

Un cop muntades les maquetes es van dissenyar una sèrie de cartel.les explicatives.

Aquestes imatges mostren alguns treballs d’il.lustració que es van començar al parc durant el dia de la sortida a l’Ateneu.

Esperem que aquestes maquetes, que es quedaran al centre, siguin molt útils de cara a motivar els futurs alumnes de 3r d’ESO.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES