miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioBatxilleratBatxillerat InternacionalEl projecte Grup 4 a la Setmana de la Ciència 2022

El projecte Grup 4 a la Setmana de la Ciència 2022

El projecte del grup 4 és un treball on es relacionen les tres matèries del grup de les ciències: Biologia, Física i Química. A l’Institut Moisès Broggi el plantegem relacionat amb la setmana de la ciència, per així poder compartir aquest interès per la ciència amb la resta d’alumnat del centre.

La setmana de la ciència d’aquest any, es basava en tres continguts: les ciències bàsiques (biologia, física i química) pel desenvolupament sostenible, el centenari del naixement d’Esther Lederberg i el centenari del naixement de Jordi Sabaté i Pi. Vam començar la feina dividint-nos en grups diferents que tractarien cada tema. Durant unes hores de classe de les tres matèries del grup 4, ens vam dedicar a fer recerca i a desenvolupar la manera en què volíem presentar aquests coneixements, en forma de mural i d’exposició oral.

A més a més, una de les parts del projecte va ser que cada grup es va ocupar de muntar el seu mural, on quedessin recollides les parts més importants de la investigació; i fer-ho amb certa gràcia, ja que serien exposats a l’institut durant la setmana de la ciència. Vam utilitzar colors llampants i cartolines per cridar l’atenció de tothom que passés pel costat. Cal ser sincera, no va ser fàcil construir el mural tal com ens l’havíem imaginat, però els resultats van ser impressionants.

Finalment, per concloure el projecte, vam preparar una presentació perquè els alumnes de 3r de l’ESO poguessin gaudir i aprendre amb nosaltres. Va ser un gran repte poder expressar tot el nostre treball davant de 60 persones. Cal dir que l’alumnat de primer del batxillerat internacional, estàvem totes molt nervioses, malgrat haver assajat. Però al moment de pujar a l’escenari va sortir tot rodó. Vam ser capaces de parlar amb facilitat i vam tenir la sensació que es va entendre tot el que vam explicar. En conclusió, va ser una experiència difícil però gratificant i enriquidora, i n’estem molt orgulloses.(Article redactat per Paola Calizaya i Bruna Figuerola, alumnes del 1r Batx Internacional).

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES