martes, julio 16, 2024
spot_img

Biologia IB

BIOLOGIA NM I NS

Biologia és una de les assignatures del Grup 4 (Ciències) del Batxillerat Internacional, juntament amb Química i Física.

El curs de Biologia constitueix una manera de formar l’alumnat en l’aplicació del mètode científic, alhora que apropar-lo a continguts rellevants d’aquesta disciplina. Es tracta que els alumnes prenguin consciència de la manera com les persones de ciència treballen. L’aprofundiment dels temes teòrics es compagina amb pràctiques periòdiques.

Al centre, hi ha l’opció d’escollir entre Biologia Nivell Mitjà (NM) o Biologia Nivell Superior (NS), i consten de 3 i 4 hores setmanals al primer curs; i de 4 i 5 hores setmanals respectivament al segon. La diferència entre les dues es troba als temes addicionals que cursen els alumnes de NS.

Els alumnes de NS i NM fan una sèrie de temes comuns, que són els següents:

  1. Biologia cel·lular
  2. Biologia molecular
  3. Genètica 
  4. Ecologia
  5. Evolució i Biodiversitat
  6. Fisiologia humana

Com a tema d’opció, el centre ha escollit el (C) Ecologia i conservació

Els Temes Addicionals de Nivell Superior son:

  1.   Metabolisme, Respiració cel·lular i fotosíntesi
  2.   Biologia Vegetal
  3. Genètica i Evolució
  4. Fisiologia Animal

A més dels temes exposats anteriorment, s’impartiran tots els temes que completen el programa per a les PAU, com ara Immunologia, Microbiologia, Virologia i Mètode Científic. Cal afegir que durant el primer any es desenvoluparà l’Avaluació Interna, així com el projecte del Grup 4 conjunt amb les matèries de Física i Química.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES