martes, junio 18, 2024
spot_img
InicioActivitatsUna alumna del Batxibac guanya un concurs

Una alumna del Batxibac guanya un concurs

L’auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra ha acollit avui, 18 de novembre, una jornada formativa dins del Batxibac 2015 (doble titulació batxiller–baccalauréat),  en la qual han participat prop de 260 estudiants i 34 professors de primer i segon de batxillerat provinents de diversos centres de Catalunya. Òbviament, els nostres alumnes de 1r i 2n de batxibac hi han assistit.


Després d’una presentació, han tingut lloc dues conferències. La primera ha anat a càrrec de Santiago Prieto, professor de Geografia i Història al Liceu Francès de Barcelona, sota el títol “Les relations entre la France et l’Espagne pendant la guerre civile espagnole (1936-1939)”. En la seva xerrada, el professor Prieto ha parlat dels contactes bilaterals entre aquests dos països durant el conflicte, que van estar condicionats per la situació internacional, les confrontacions ideològiques i l’equilibri de forces dins l’àmbit polític i militar.
Seguidament, Gulhem Naro, professor de la Facultat de Traducció i Intrepretació de la Universitat, ha pronunciat una conferència al voltant de la publicació, l’any 1947, per part d’Albert Camus, d’una de les seves novel·les més cèlebres, La Peste, i un any més tard, el 1948, de l’obra de teatre État de siège. Es tracta de dues obres que van ser acollides de diferent manera pel públic, però que presenten moltes similituds, tant pel que fa al tema tractat (una epidèmia) com pels personatges que hi surten.


A la part final de la jornada, que s’ha desenvolupat íntegrament en francès, els estudiants presents han participat en un joc de revisió del programa de geografia i història i literatura, amb l’aplicació «Kahoot!«, a través del seusmartphone o tauleta. El concurs, que s’ha pogut resoldre in situ, ha consistit en contestar una cinquantena de preguntes, amb quatre opcions possibles per a cadascuna. El professor Guilhem Naro ha anat desgranant les respostes correctes, que es reflectien a la pantalla de l’auditori, juntament amb els estudiants que anaven obtenint més bona puntuació.
La guanyadora ha sét una alumna de l’Institut Moisès Broggi: podeu felicitarna Sara Ferré, del 2nB, a qui s’ha regalat un lot de DVD.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES