jueves, mayo 30, 2024
spot_img
InicioActivitatsDues alumnes premiades al concurs de fotografia matemàtica de l'ABEAM

Dues alumnes premiades al concurs de fotografia matemàtica de l’ABEAM

El passat dijous 15 de maig es va celebrar l’acte de lliurament de premis de la quinzena edició del concurs de fotografia matemàtica de l’ABEAM. Dues alumnes van anar en representació del centre: l’Eva Recolons, de 1r ESO B i la Mar Folguera de 2n BATX ARTÍSTIC. Val a dir que llurs fotografies havien estat seleccionades entre les més de 300 imatges que van enviar els 170 centres participants.

L’acte va ser molt entretingut i participatiu

A la categoria de primer cicle d’ESO l’Eva participava amb l’obra ‘Llavors un positiu’ i va ser guardonada amb un accèssit. Aquesta imatge ens mostra un tomàquet tallat. L’aparent senzillesa amaga un enginyós joc de paraules entre la forma en creu del cor del tomàquet i les llavors que l’envolten.


El nivell d’aquest any era altíssim perquè excepcionalment es van seleccionar tres primers premis i cinc accèssits (un accèssit més que a la resta de categories).La Mar també va guanyar un accèssit de la categoria d’ensenyaments postobligatoris amb la fotografia ‘Tetraedres inscrits’.

Aquesta obra presenta una bombolla de sabó delimitada per 6 filferros que formen les arestes d’un tetraedre. Dins d’aquesta bombolla hi ha una altra que també té 4 costats. Una recreació perfecta de les superfícies mínimes delimitades per les pel·lícules de sabó.

L’Eva R., en David A. (professor de matemàtiques) i la Mar F.

Esperem que aquest èxit ens animi a tots a participar el proper any!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES