jueves, mayo 30, 2024
spot_img
InicioActivitatsDia a l’esprint

Dia a l’esprint

Avui els alumnes de l’institut Moisès Broggi han viscut el Dia a l’esprint.
La primera part del matí han participat en una activitat interescolar anomenada Contes a l’esprint. Es tracta d’una iniciativa que proposa un repte: escriure en equip, en menys de dues hores i mitja, una història i, al mateix temps, representar o crear un objecte relacionat amb el conte.
Els reptes del projecte estan basats en problemàtiques reals a les quals s’enfronta habitualment un escriptor: no saber per on començar, lligar arguments o donar personalitat pròpia a un personatge, reptes que en aquest exercici es comparteixen i se superen mitjançant el treball en equip.

Gràcies a la participació en aquesta dinàmica, l’alumne adquireix eines i recursos que li permeten crear textos més rics i complexos superant els obstacles quotidians, que de no ser així, es poden anar arrossegant amb el pas dels anys.

Durant l’activitat, l’alumne és guiat en l’elaboració del seu text i acompanyat mitjançant una sèrie de consignes en forma d’objectes, claus o instruccions. L’objectiu del projecte és doble: d’una banda, guiar als alumnes en l’escriptura d’un conte en un període de temps fixat, i per l’altre que associïn l’escriptura a altres processos creatius com la música o l’art.

En el projecte, els contes finals versen sobre l’amor, pirates, terror, gènere policíac, o de ciència ficció, i s’ha volgut desenvolupar perquè els alumnes de 1r cicle de l’ESO hi puguin participar en català, castellà, anglès o francès.

La segona part del matí ha estat destinada als Problemes a l’esprint.

Es tracta d’una activitat de resolució de problemes matemàtics en línia per a equips de centre convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, Creamat del Departament d’Ensenyament i la FEEMCAT.

La denominació «a l’esprint» prové del fet que l’equip guanyador és el primer que envia totes les solucions correctes a les qüestions de matemàtiques que es plantegen.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES