jueves, junio 13, 2024
spot_img
InicioActivitatsCiència, tecnologia i medi ambient a l'entorn del Tibidabo

Ciència, tecnologia i medi ambient a l’entorn del Tibidabo

Avui els alumnes de 4rt d´ESO que cursen l´optativa de Física i Química han pogut gaudir de tot un matí d´activitats didàctiques i lúdiques al Parc d´atraccions Tibidabo.

A les 10 h, s´han posat mans a l´obra resolent tota una sèrie de preguntes de les matèries de Física i Tecnologia, relacionades amb els mecanismes que fan funcionar diferents atraccions del Parc, i recollides en un dossier imprès per a cada alumne. Paral.lelament, també han pogut provar-les, pujant-hi i comprenent millor quins són els principis que regeixen el seu funcionament.

Així, han gaudit de “Tibidabo express” (tren de vagons que circula per un via de carrils en forma de tub d´acer), ¨Piratta” (vaixell amb moviment de tipus pendular), “Crash cars” (els autos de xoc, que es desplacen gràcies a un captador d´electricitat o tròlei), “Diavolo” (els cavallets, amb moviment de tipus rotatiu i una gran velocitat de gir i força centrípeta) i, per últim, “Muntanya russa” (clàssica dels parcs d´atraccions, amb pendents molt pronunciats), de la que no volien baixar els alumnes.

Gairebé a les 14 h acabàvem la intensa visita i empreníem el viatge de tornada cap a l´Institut.

El Parc d´atraccions Tibidabo va posar en marxa per primera vegada aquesta sortida l´any 2008 i, degut a la seva gran acceptació per les escoles i instituts, es manté activa any rere any.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES