Informació sobre l’ESO

(Actualitzarem la informacio sobre preinscripcions i matrícula des d’aquest aquest enllaç):

Us mostrem alguns videos i materials sobre aquesta etapa:

*Vídeo sobre les portes obertes 2022.

*Diapositives de les Portes Obertes 2022.

*Vídeo del making of 2018-19.

*La tradicional presentació dels projectes a les famílies.

*També podeu veure aquest video sobre el funcionament dels projectes realitzat per la Fundació Bofill.

L’institut Broggi va començar a treballar per projectes l’any  2011. El més rellevant de tots ha estat la col.laboració amb el MACBA i la Fundació Bofill per convertir el centre en escola MAGNET i l’acompanyament des dels inicis de l’Associació A Bao A Qu. També col.laborem anualment amb la Sala Becket, la Fundació Miró i Creadors en Residència.

 

Per les nostres aules han passat molts artistes com ara Jaume Pitarch, Lolo & Sosaku, Jordi Ferreiro o Laura Llaneli en projectes relacionats amb Artistes en Residència i d’altres. Per nosaltres és fonamental estar en contacte amb entitats i professionals de fora de l’institut, tant per col.laborar a les classes com per facilitar que els productes  de creació de l’alumnat siguin presentats fora del centre en un context professional, com ara els visuals en el marc del projecte Cinema en curs que cada any s’estrenen als concerts de La Pedrera (imatge superior dreta).

 

Treballem una part del currículum per projectes artístics d’innovació. Aquests projectes tenen el tret comú que són interdisciplinars i estan dissenyats pel professorat implicat a cada nivell. Intervenen en la mateixa franja horaria tres o quatre professors de diferents matèries i el currículum s’organitza a partir d’un tema o centre d’interès comú. En el cas de 1r d’ESO intervenen 4 hores setmanals.

 

L’organització variable dels grups ens permet realitzar activitats molt variades segons l’objectiu de cada moment: grups de 20 alumnes, sessions conjuntes, sortides, presentació de treballs finals, muntatge d’exposicions…

 

Si voleu saber més sobre l’organització de cada projecte podeu visitar aquests enllaços:

Tenim un equip de professors molt cohesionat. Rebem cada any una formació específica per treballar amb aquestes metodologies. Part de la formació es fa a institucions artístiques de la ciutat com ara La Fundació Miró, la Fundació Tàpies o el MACBA.
  
El curs 2015-2016 vam crear un document: la “Memòria dels projectes”, en aquest hi trobareu els trets característics dels projectes i en detall les particularitats dels projectes de cada nivell. El podeu consultar clicant aquest enllaç (pdf).

 

Podeu conèixer més sobre els projectes visitant els següents enllaços amb articles de les activitats desenvolupades a cada curs durant els darrers anys: