sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioInstitutESOPresentem el projecte Estrumetacles: Habitacles

Presentem el projecte Estrumetacles: Habitacles

Amb la presentació del projecte Estrumetacles: Habitacles de 3r d’ESO (Tecnologia, Experimentals i Visual i Plàstica) gairebé arribem a final de curs.

Finalment podem assegurar que l’alumnat ha entès en què consisteix fer una bona presentació.

En aquesta s’ha explicat tot el procés de producció dels seus habitacles. El nostre mètode facilita l’aprenentatge de la geometria descriptiva d’una manera molt pràctica fent servir els dissenys dels propis alumes per treballar vistes dièdriques, axonometries amb el software 3D SketchUp i també amb els estris tradicionals del dibuix tècnic.
Aquest últim projecte aplega principalment temes relacionats amb la geometria descriptiva, el dibuix 3D assistit per ordinador i els processos de fabricació industrials.
També s’han treballat temes d’òptica, estructura muscular i il.lustració científica.
Pot ser aquest any podria haver-se millorat l’apartat de referències arquitectòniques. Les vagues d’alumnes han afectat un cop més al desenvolupament de les activitats del projecte.
En aquest apartat  s’estudia com les construccions també estan associades a significats particulars que completen la funció dels edificis, també que l’arquitectura comunica igual que ho fa qualsevol llenguatge.
Vam visitar l’Ateneu de Fabricació de les Corts per fer el tall amb làser de les peces dissenyades amb SketchUp .
Aquesta entitat forma part de la xarxa d’ateneus de fabricació de Barcelona (FabLabs) i és un col.laborador ideal pel que fa a la impressió làser dels nostres treballs digitals. A banda de transformar els nostres arxius d’SketchUp en el format que necessitava la màquina làser, vam tenir temps de fer una activitat de dibuix científic a l’exterior de l’Ateneu.
Un cop muntades les maquetes es van dissenyar una sèrie de cartel.les explicatives.  Aquest és un exemple
I aquesta és la maqueta descrita.
Esperem que aquestes maquetes, que es quedaran al centre, siguin molt útils de cara a motivar els futurs alumnes de 3r d’ESO.
Divendres mostrarem aquest treball a la VII Presentació dels projectes artístics d’innovació. Esteu convidats!.

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES