Activitats i projectes

Des del nostre departament pensem que la millor manera de treballar amb els alumnes és creant projectes per l’alumnat. Aquests estableixen vincles amb institucions de referència dins del món de l’art i el disseny. A continuació us presentem alguns d’aquests projectes:

Els projectes artístics d’innovació de la ESO

Al nostre centre dins l’educació secundaria obligatòria treballem una part del currículum per projectes artístics d’innovació. Aquest projectes tenen el tret comú que són interdisciplinars. Intervenen en la mateixa franja horaria tres o quatre professors de diferents matèries i el currículum s’organitza a partir d’un tema ocentre d’interès comú. A l’aula intervenen simultàniament un equip de 3 o 4 professors amb un grup de 60 alumnes. Aquest fet ens permet organitzacions diverses segons l’objectiu de l’activitat: grups de 20, sessions conjuntes…


El curs 2015-2016 hem fet públic un document: la “Memòria dels projectes”, en aquest hi trobareu els trets característics dels projectes i en detall les particularitats dels projectes de cada nivell.
El podeu consultar clicant aquest enllaç (pdf).

En aquest projecte rebem l’assesorament i el suport de la entitat A Bao a Qu.

Fundació Miró

Juntament amb altres 3 centres de Catalunya participem en un projecte de col·laboració amb l’Espai 13 de la Fundació Miró. Disposem d’accés privilegiat al museu i també al taller dels artistes que exhibiran en aquest espai durant tota la temporada, també al comissari de les exposicions. Hem programat dues visites al nostre centre per part de personal del museu i també d’un dels artistes. El museu ens proposa la realització guiada d’una sèrie de pràctiques guiades a partir de continguts relacionats amb el Taller de Tècniques i Dibuix Artístic (matèries de Dibuix Artístic i Tècniques d’Expressió Gràfico-Plàstiques. El fet de que les pràctiques de la escola tinguin aquest tipus de repercussió estem segurs de que millorarà la qualitat de tot el nostre treball i també el grau entusiasme dels alumnes.

Podeu veure totes les entrades relacionades amb el projecte amb aquest enllaç.

Presentació del projecte Perplexitat per part dels responsables de la Fundació Miró

MACBA

Estem treballant conjuntament amb el servei educatiu del museu, per concretar propostes dins el currículum de les matèries del Batxillerat. L’entitat s’adapta a les nostres demandes i programarem conjuntament activitats que ens portaran al museu en més d’una ocasió.

Podeu veure totes les entrades relacionades amb el projecte amb aquest enllaç.

Entitat A Bao a Qu

Treballant amb aquesta entitat que introdueix l’aprenentatge de la fotografia i el cinema a diferents nivells educatius, tant a l’ESO com al batxillerat.

Col.legi de Llicenciats en BBAA

Estem treballant amb el Col.legi de Llicenciats per estudiar noves maneres d’enfocar l’ensenyament de l’art i el disseny dins dels currículums de l’ESO.

La Pedrera

Durant el primer trimestre participem en el festival “De prop”. Cicle de concerts musicals a la Pedrera, dins el projecte “Cinema en curs”. L’alumnat de 1r de batxillerat ha col.laborat en la realització d’un vídeo de cinema experimental que acompanyarà el concert del cantautor The new Raemon.

Share