martes, enero 21, 2025
spot_img
InicioInstitutESOComencem a treballar als projectes d’ESO en una situació bastant millor que...

Comencem a treballar als projectes d’ESO en una situació bastant millor que la del curs passat

Aquest any comptem amb un equip de professorat força més ampli ja que s’han incorporat persones que no estaven implicades als projectes del curs passat. Seguim comptant amb els col.laboradors habituals externs: el MACBA, A Bao A Qu, la Sala Beckett, La Poderosa, En Residència o l’Ateneu de Fabricació de les Corts.

Us detallem les primeres sessions per nivells:

1r ESO: Qui sóc? Com ets? On som?

Alumnat nou a primer d’ESO que gràcies a aquest projecte tindrà molt més fàcil l’adaptació al centre i també coneixerà millor als companys. Treballen Visual i Plàstica, Català i Socials. A les primeres sessions hem fet una aproximació a la metodologia de treball i a les eines que farem servir, presentant i visitant el MUPI, el nostre Museu d’art, que serà l’instrument per reflexionar, fent servir els procediments de l’art, i indagar en la nostra identitat i el nostre entorn.

Hem triat un Museu perquè ens permet condensar el nostre interès per l’art i la necessitat de compartir i presentar el resultat del nostre treball a la comunitat, al món.

 2n d’ESO:  Creacions escèniques i Creacions audiovisuals

Tots els alumnes de 2n d’ESO han inaugurat els projectes artístics amb la projecció de la pel·lícula Les Quatre Cents Coups, del cineasta francès Françoise Truffaut, i fent unes dinàmiques a partir d’aquesta. En acabar, cada grup encetarà el camí de les creacions escèniques i audiovisuals. Tot un viatge ple d’aventures, experiències, referents, creacions, acompanyaments d’artistes, peces col·lectives, treball cooperatiu, estrenes i moltes coses més.

3r d’ESO: ESTRUMETACLES

El nostre projecte més científic-tecnològic ha començat amb la presentació del centre d’interès: les Estructures. Comencem estudiant el món de la regularitat microscòpica i microscòpica, dibuixant polígons, entenem les relacions entre aquests conceptes des de diferents perspectives (la ciència, l’art, la tecnologia…). Durant la primera sessió, com veieu, vam aprendre a fer servir la nostra llibreta d’anotacions a partir de l’audiovisual “EL CÓDIGO FORMA”. Aquesta llibreta ens acompanyarà durant tot el curs: farem de científics, il.lustradors i també idearem les nostres creacions des dels croquis i esbossos a models tridimensionals.  Esperem que l’alumnat arribi a dominar aquesta disciplina i l’apliqui en el futur als seus estudis i professions.

4t d’ESO

A quart els projectes es desenvolupen dins la franja de matèries específiques.

  • CONSTRUÏM UN MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS VIRTUAL
  • És un projecte de l’àmbit de les ciències naturals. Aprofundirem en alguns aspectes de la geologia i la biologia, per preparar els contingut més apropiats per un museu virtual. Tractarem l’origen de la Terra, la història geològica, els fòssils i els minerals, la dinàmica terrestre, l’ecologia i el medi ambient, la teoria cel·lular, la genètica, la biotecnologia i l’evolució. L’objectiu del projecte és presentar la ciència de forma atractiva, apropant-la el màxim a la nostra realitat quotidiana, posant-la en un aparador virtual que desperti la curiositat dels possibles visitants i que els sorprengui.
  • EN RESIDÈNCIA

“Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona” és un programa que vol vincular accions educatives i culturals. En concret, vol acostar l’art contemporani als joves i facilitar que passin de ser purs consumidors, “visitants” d’activitats o exposicions culturals, a “ciutadans actius”, participants en processos artístics.

Per aconseguir-ho aquest programa compta amb la figura d’un artista contemporani que durant tot el curs, treballarà conjuntament amb les estudiants en un procés creatiu, combinant sortides a exposicions, reflexions i creacions.

Enguany comptem amb el suport inestimable del Marc Vives Muñoz, un artista que es mou entre les arts visuals i l’art d’acció i la performance.

  • BROGGSMÈTICS
  • ARTS ESCÈNIQUES

Més endavant compartirem al web el resultat i també el procés d’aquests projectes.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES