sábado, noviembre 23, 2024
spot_img
InicioBatxilleratBatxillerat InternacionalProjecte europeu OTTER amb el Batxillerat Internacional

Projecte europeu OTTER amb el Batxillerat Internacional

De la mà de Big Van Ciencia, l’Institut Moisès Broggi participarà en un nou projecte europeu anomenat OTTER (nútria en anglès). La idea és millorar l’educació fora de l’aula treballant conjuntament amb altres països com Irlanda, Finlàndia, Hungria i Espanya. 

Amb aquest projecte es mira de generar una metodologia per a dissenyar activitats fora de l’aula, de forma que siguin més eficients a l’hora de transmetre coneixements i de treballar competències amb l’alumnat.  Part d’aquest projecte passa per presentar la metodologia que estem desenvolupant a professorat en actiu per a que ens pugueu ajudar a validar-la i a fer-la més realista.

Des del Broggi ens vam afegir a l’iniciativa, participant amb l’Associació Hàbitats del Projecte Rius, dins del que s’anomena Ciència Ciutadana. Ciència ciutadana és la recerca científica conduïda, parcialment o completament, per científics aficionats o no professionals; i s’orienta a la generació de nou coneixement amb la participació activa i imprescindible de la ciutadania en totes les etapes del procés de recerca: captació o processament de dades (proveïment participatiu); interpretació de dades (intel·ligència distribuïda); definició de problemes, reptes, objectius i captació de dades (ciència participativa) o en el disseny amb persones científiques de la recerca que s’ha de dur a terme (ciència col·laborativa). 

Concretament, vam investigar un tram del Riu Besòs prop de la parada de metro de la L1 Baró de Viver al Districte de Sant Andreu, on es va fer l’estudi de les qualitats fisicoquímiques, hidromorfológica i biològica i del Besòs.

El projecte OTTER, culmina amb una Iniciativa Jovenil, un projecte on els i les joves, participen de forma activa i directa en accions dissenyades per ells mateixos, on tenen un paper actiu en l’execució, amb el propòsit d’estimular el seu esperit emprenedor i la seva cretivitat. En el cas del primer del batxillerat internacional de l’Institut Moisès Broggi, es va fer un escrit per a la Diputació de Barcelona, i es va fer una petició change.org ( https://chng.it/jXDK7mt5), per tal de recollir signatures.  La divulgació d’aquest change.org es va fer amb punts de llibre dissenyats per l’alumnat i que inclou el codi QR des d’on poder participar.

Aquí tens el QR del change.org, per poder adherir-te a la petició.

 

A banda de totes les activitats del projecte OTTER, el tancament d’aquest projecte es farà amb un HUB (un espai on diferents persones tenen l’oportunitat de coincidir, coneixer-se, treballar junts o construir reds i comunitats). El llançament de l’OTTER HUB a nivell europeu serà el dilluns 30 de maig.

Iniciatives així, permeten als joves estudiants poder participar amb altres joves europeus, amb les seves mateixes inquietuds i són una oportunitat per a la creativitat.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES