sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsDonem solució a un espai real a partir del disseny industrial

Donem solució a un espai real a partir del disseny industrial

L’activitat més important d’aquest últim trimestre a la matèria de Disseny (2n del Batxillerat d’Arts) és aquest intent d’aproximació al món dels objectes i els materials.

Aquestes son algunes de les axonometries finals. Com veieu l’alumnat ha hagut de crear un objecte que respongués obligatòriament a la funció de prestatge i a més una segona funció. A continuació les vistes dièdriques.


L’alumnat ha partit de l’estudi de diferents autors o moviments històrics. Aquest estudi històric ha estat presentat a la classe pels mateixos alumnes i quedarà com a base d’estudi per l’alumnat dels cursos futurs.

Arts & Crafts (William Morris).
Art Nouveau: Charles Mackintosh.
Modernisme català.
Bauhaus.
Escola d’Ulm.
International Style.
Art Decó.
Mid-century Modern. O Charles & Ray Eames
Aerodinamisme.
Disseny funcionalista.
Dieter Rams.
Postmodernisme. Robert Venturi.
Memphis Style.
Atelier Van Lieshout.
Un dels centres del treball ha estat la millora en la maquetació dels apunts gràfics i escrits. Com veieu en aquestes pàgines seleccionades es pot veure que s’ha millorat molt en aquest aspecte en relació al trimestre anterior.

Aquestes són algunes pàgines en les que l’alumnat va plantejar inicialment la problemàtica a resoldre.

Influències personals: A més han explicat altres referents personals descrivint tot allò que pot servir d’influència del disseny: imatges i idees relacionades amb camps més o menys allunyats del món del disseny, com ara la zoologia, la biologia, les matemàtiques, la literatura, la història, la política, la història, la literatura…

Finalment també es van estudirar diferents materials per donar les solucions més adients a nivell tècnic i comunicatiu.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES