miércoles, enero 22, 2025
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsMonòlegs científics al projecte de 4t d'ESO

Monòlegs científics al projecte de 4t d’ESO

Enguany l’Institut Moisès Broggi participarà en activitats en el marc del projecte PERFORM (Participatory Engagement with Scientific and Technological Research through Performance). Es desenvoluparà durant les hores l’Optativa de Biologia i Geologia de 4t d’ESO al llarg d’aquest 2n trimestre. Des de Projecte de 4t ens referim a aquest projecte PERFORM, com Els monòlegs científics perquè el producte final serà la presentació teatralitzada dels monòlegs fets pel mateix alumnat.

L’objectiu de PERFORM és explorar i avaluar l’efectivitat de noves metodologies per a l’ensenyament de la ciència basades en arts escèniques, per a despertar en els alumnes de secundària la seva vocació per les carreres científiques. Amb aquesta finalitat, es realitzen activitats participatives amb l’alumnat de secundària, el professorat i investigadors i investigadores joves en les que es reflexionarà sobre temes científics utilitzant les arts escèniques. El projecte monitorarà i avaluarà aquest procés i les activitats associades per tal de conèixer el seu impacte en la percepció i el comportament dels i les joves envers la ciència i les carreres científiques.

PERFORM està finançat per la Comissió Europea i hi ha investigadores de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La dinamització de les activitats participatives al centre les fa l’associació de divulgació científica BIG VAN que és part del consorci del projecte juntament amb altres universitats europees i organismes especialitzats en educació i comunicació científica. La recerca s’està duent a terme en un total de 12 centres educatius a França, Regne Unit i l’Estat espanyol. PERFORM té una durada prevista de 3 anys (2015-2018).

Les i els estudiants participaran en uns tallers en què reflexionaran i dialogaran col·lectivament sobre temàtiques científiques rellevants amb investigadors joves, sota la supervisió de BIG VAN. A més, els i les estudiants completaran una enquesta i puntualment seran entrevistats sobre les seves percepcions, actituds i interès envers les carreres científiques. L’avaluació del procés també inclourà una anàlisi de les intervencions relacionades amb la recerca que les i els estudiants facin a les xarxes socials (Twitter).

Els beneficis de la participació en aquest projecte inclouen prendre part en una experiència educativa única en què les i les estudiants gaudiran de l’oportunitat d’apropar-se al món de la ciència amb artistes i investigadors; adquirir habilitats pròpies d’una disciplina artística; i enfortir competències transversals i valors que necessitaran per carreres i feines relacionades amb carreres científiques.

Des de BIG VAN dinamitzen tant l’Helena Gonzàlez com l’Oriol Marimon, que ja van venir a fer durant la setmana de la ciència el seu espectacle de monòlegs científics.

Us deixem amb un tastet de fotografies, de les primeres reunions, i de les primeres hores, i primers tallers fets a la tornada dels Nadals.

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES