miércoles, mayo 22, 2024
spot_img
InicioActivitats i projectesA Bao A QuGran exposició de treballs al Broggi i la Biblioteca Caterina Albert

Gran exposició de treballs al Broggi i la Biblioteca Caterina Albert

Mostrar, comunicar, compartir, posar en valor els treballs de l’alumnat és l’objectiu principal de la doble exposició que hem inaugurat aquest 23 de març. Treballs de l’alumnat del Batxillerat d’Arts a la Biblioteca Caterina Albert i treballs d’ESO i batxillerat a l’institut Moisès Broggi (descarregueu la revista de l’exposició en format pdf amb continguts treballats al llarg del curs desde les diferents matèries. També en FlipSack).

Una mostra de treballs entesa com a resultat d’un llarg procés realitzat a diferents matèries i projectes. Pensem que concebre l’espai de l’institut i l’espai de la Biblioteca com a espai expositiu ha estat un ensenyament-aprenentatge que ha impregnat el conjunt de la comunitat educativa. Esforç, rigor, compromís, treball cooperatiu, el control de la incertesa, el dubte, la presa de decisions, aquests i molts d’altres són aprenentatges que segur perduraran per sempre en la memòria de tots. Hem fet de l’experiència viscuda un saber. De vegades es diu que la creativitat no s’educa, però sabem del cert que si, que aconseguir fer d’un centre i d’una biblioteca un espai expositiu és tot un exemple de CREATIVITAT en majúscules. Us convidem a llegir aquest article, us mostrem exemples del material exposat, enginy, sensibilitat, tècnica, subtilesa, il·lusió i molt d’esforç.

Inauguració Caterina Albert

L’alumnat de 1r i 2n de batxillerat presenta les 4 parts en què consta l’exposició:

  • Composicions minimalistes. Creacions de l’alumnat de la matèria de Disseny. Aquest treball realitzat digitalment posa en joc el concepte de: forma, línia i color en la seva essència. La forma per la forma, l’equilibri compositiu, la simplificació, allò essencial, trets identificatius de l’art minimalista i punt de partida per les creacions de l’alumnat.

  • Intervencions en l’espai. A l’aula es fa un estudi previ de l’espai de la biblioteca, posteriorment a aquest anàlisi, l’alumnat proposa diverses intervencions. Escultures mòbils: bombetes pintades, siluetes de filferro suspeses del sostre, pluja d’ il·lustracions infantils, llibres troquelats i una composició geomètrica a l’exterior. Aquests treballs s’emmarquen dins la matèria de Tècniques Gràfico-Plàstiques i Dibuix Artístic i són fruit de la col·laboració amb el projecte Perplexitat de l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró.

  • Cartells de cinema d’autor. Treball realitzat dins la matèria de Tècniques grafico-plàstiques i Dibuix Artístic en relació amb el visionat de films de cinema d’autor. L’alumnat parteix del visionat i crea un cartell a la manera d’ il·lustradors contemporanis. En algun cas es pot veure el treball manual i el posterior acabat amb tractament digital. El visionat dels films s’ha realitzat en el marc de Moving Cinema, un projecte d’A Bao A Qu – Cinema en curs amb la col·laboració de Filmin. Cofinançat pel programa Media d’Europa Creativa de la Unió Europea.

  • Escultures tridimensionals. A l’entrada de la biblioteca es poden veure treballs de la matèria de Volum en relació amb el concepte de xarxes modulars, estructures i repeticions. Referents d’artistes com Sol LeWitt, Piet Mondrian i Victor Vasarely conformen el marc teòric i fonamenten les propostes de l’alumnat.

A continuació podeu veure moltes de les obres exposades.

Inauguració Moisès Broggi

Arribem de la biblioteca Caterina Albert, i tot apunt per reunir-nos ESO i batxillerat.

El director i el departament de Visual i Plàstica obre l’acte amb breus intervencions.

Després l’alumnat dels diferents nivells presenta als assistents els seus treballs.

Tothom va gaudir d’aquesta experiència.

1r ESO

Els treballs presentats estan relacionats amb el projecte del retrat.

Un Big Broggi gegant fet de goma elàstica i claus penjat a l’entrada principal del centre, una pluja de postals amb missatges per un amor platònic, un passadís a la primera planta ple de dibuixos i pintures de retrats dels alumnes, tot suspès del sostre. I al fons una projecció de fotografies. També a l’aula de 1r d’ESO 5 làmpades amb il·luminació càlida, dissenyades amb fotografies dels alumnes de 1r.

2n d’ESO

Treballs relacionats amb el projecte “el món dels objectes”. Fotografies de metàfores visuals, composicions rítmiques i un postaler amb fotografies de figures amb el cos.

Creacions realitzades a partir del material ExpressArt, maleta pedagògica del Macba. I al passadís de la 1a planta unes pintures A ritme de Coriolà.

3r d’ESO

Treballs relacionats amb el  projecte Estrumetacles.

Estructures, cristalls  i mecanismes.

1r de batxillerat

Treballs de volum: il.lustracions amb paper calat.

Altres treballs de volum i del taller de dibuix i tècniques (làmpades i estructures al 3r pis, transformació del cub, perspectives, dibuix del natural…).

2n de batxillerat

Treballs relacionats amb l’autoretrat.

Un audiovisual amb imatges dels alumnes de batxillerat treballant al centre en activitats de classe.

Una mostra de treballs de 2n de batxillerat: projeccions audivisuals, dibuixos…

Agraim la presència en els dos actes de les institucions amb les que col·laborem: Biblioteca Caterina Albert, Fundació Bofill, Macba, A Bao A Qu, Fundació Miró i Consorci d’Educació de Barcelona. El vostre suport incondicional ens encoratja a seguir treballant !!

Gràcies a l’alumnat voluntari, al professorat implicat, a tots els que vau poder venir, i els que no esperem que aquest article sigui un bon resum de l’experiència viscuda. Moltes emocions compartides!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES