La setmana passada es van presentar finalment els treballs de recerca. Va ser un dia emocionant per la major part de la comunitat educativa.
Disseny d’una taula de surf. Victor M.
La meva investigació s’ha basat en la fabricació d’una taula de surf adequada al meu nivell i al mar Mediterrani. Però abans de dur a terme aquesta tasca, he necessitat recercar certs coneixements previs sobre el món que envolta el surf per poder saber quina taula era la més adient per mi i per engrandir els meus coneixements. El marc pràctic ha sigut fonamental per la meva investigació sobre el procés de realització d’una taula semievolutiva. El resultat ha sigut molt gratificant, ja que la taula ha sigut personalitzada per mi amb un dels meus dissenys i complia tots els requisits i característiques que ha de tenir una taula evolutiva.
Junts ho aconseguirem. Creació d’un anunci publicitari de TV per a una ONG. Laia B.
Partint del meu interès cap el món publicitari a la televisió, m’he plantejat conèixer el procés i les tècniques publicitàries audivisuals que s’utilitzen per a la creació d’anuncis comercials, contrastats amb els anuncis d’ètica social.
Després d’haver fet una recerca sobre els elements que participen en l’acte de comunicació publicitari, he estudiat les tècniques i el procés de creació d’anuncis.
A partir d’això he aplicat els coneixements anteriors per a la creació d’un anunci d’una ONG.
Finalment, amb l’anunci que he desenvolupat juntament amb entrevistes que he realitzat, s’ha comprovat que s’apliquen les mateixes tècniques i el mateix procés publicitari per als anuncis d’ètica social que per a la resta d’anuncis televisius.
Entre bastidors.Clàudia C.
A partir de l’interès per el disseny de moda i el món del cinema, s’ha plantejat crear una proposta renovada del vestuari del musical Grease.
Després d’haver realitzat una recerca sobre el procés que es duu a terme a l’hora de dissenyar el vestuari per a una pel·lícula, s’ha reproduït el procés de creació.
A partir d’això, s’han realitzat els esbossos del vestuari pensat per a dos personatges que apareixen en una escena concreta i s’ha confeccionat el model dissenyat.
Finalment, s’ha comprovat que el procés de disseny d’un vestuari cinematogràfic té la finalitat de caracteritzar tan física com psíquicament els personatges d’una obra, formant part així de l’escenografia.
La moda dels anys 50. Rosa H.
El treball tracta de la moda dels anys cinquanta. La moda en aquesta època és molt especial ja que hi ha una mena de rivalitat entre els dissenyadors d’alta costura del moment. Per exemple, Christian Dior utilitzava la moda de les faldilles molt amples, amb molt teixit, que marcava més els malucs. En canvi Balenciaga i Chanel anaven per un camí més diferent i discret, ja que el dissenyera molt més estret i recte.
Utilitzaven les sabates de tipus “peep toe” i “stiletto” ja que aquest tipus de sabates estilitzaven molt la figura femenina, que era el desitjat en aquell moment.
El maquillatge utilitzat era l’eye-liner, la màscara de pestanyes, ombres pels ulls i pintallavis de colors vius com el vermell o també colors taronges.