Els 3 eixos d’aquest exercici de disseny són: els pòsters, les estructures i els mapes. Hem aprofitat que el 2016 ha estat l’any internacional dels mapes per estudiar en profunditat la capacitat dels elements visuals per transmetre de manera creativa una gran quantitat de dades complexes.
També hem pogut estudiar la tradició que comença amb Alexander Von Humboldt i que arriba a Edward Tufte i que aprofita el llenguatge visual per fer una anàlisi relacional de diferents aproximacions al món que ens envolta.
Cada alumne ha pogut triar entre relacionar el seu treball amb el camp de l’art contemporani, la il.lustració o el món de les dades infogràfiques.
També han pogut treballar amb diferents tècniques tradicionals i infogràfiques.
Ha estat una manera polièdrica d’apropar-nos al món del «Data mining», la manipulació a partir d’una incorrecta selecció d’elements visuals i també la posibilitat d’utilitzar l’humor per transmetre una determinada idea.
La part que més ha costat és la d’entendre la importància del concepte d’estructura en el món del disseny: saber veure les línies ocultes que organitzen el treball dels grans dissenyadors.
Continuarem treballant aquest camp però ara aplicat al món tridimensional (disseny industrial i interiorisme).
Moltes de les imatges descontextualitzades tenen un gran poder d’atracció.
Us mostrem a continuació algunes imatges dels blocs dels alumnes.