Després de 3 anys tornem a dedicar algunes sessions al món de collage. Aquesta és una forma de creació molt propera a la manera d’aproximar-se al món de les noves generacions i també serveix per introduir innovacions del món de l’avantguarda que d’altres maneres costa molt de fer arribar a alguns alumnes. Les obres estudiades eren força diverses i vam començar a tenir un nou concepte del dibuix des d’un punt de vista alternatiu als treballs realitzats fins ara: principalment relacionats amb la línia i la taca aplicada amb pinzell.
Una de les aportacions principals d’aquest treball ha estat reflexionar al voltant de la importància de la composició i el contrast: es tracta d’una manera de crear imatges alternativa a l’aproximació lineal que hem tingut fins ara. Han aparegut maneres de treballar noves. Solucions que podrem aplicar en altres treballs. La metodologia de treball va primar el bloc de treball, sense preocupar-nos de generar una gran obra per exposar amb una mida concreta.
Com que en la nostra propera visita a la Fundació Miró treballarem a partir del projecte curatorial de l’Espai 13: «Salt i immersió», hem aprofitat fer un collage que estigués generat a partir de conceptes propers a aquest cicle expositiu.
Un cop més intentarem que aquest treball es pugui aprofitar com a base per un treball de l’alumnat de 2n de batxillerat: convidarem l’alumnat de Disseny a refer i editar aquests collages. Aviat us mostrarem els resultats.