L’alumnat ha fet una presentació magnífica en la que s’ha explicat tot el procés de producció dels seus habitacles.
Aquest últim projecte aplega principalment temes relacionats amb la geometria descriptiva, el dibuix 3D assistit per ordinador i els processos de fabricació industrials.
També s’han treballat temes d’òptica, estructura muscular i il.lustració científica.
Aquest curs el grup d’alumnes era molt bo i van plantejar propostes molt ambicioses.
Vam explorar algunes referències arquitectòniques. Vam aprendre que les construccions també estan associades a significats particulars que completen la funció dels edificis i que l’arquitectura comunica igual que ho fa qualsevol llenguatge.
Vam visitar l’Ateneu de Fabricació de les Corts. Aquesta entitat forma part de la xarxa d’ateneus de fabricació de Barcelona (FabLabs) i és un col.laborador ideal pel que fa a la impressió làser dels nostres treballs digitals.
A banda de transformar els nostres arxius d’SketchUp en el format que necessitava la màquina làser, vam tenir temps de fer una activitat de dibuix científic a l’exterior de l’Ateneu.
Un cop muntades les maquetes es van dissenyar una sèrie de cartel.les explicatives. Aquest és un exemple :
Habitacle 1: Mòduls Hexagonals
La funció del nostre habitacle és funcionar com una casa modular autogestionable i ecològica. Cadascún dels mòduls servirà com una granja o com un hort, els túnels serviran per a transportar els materials que és col.lectin als horts i a les granjes, la casa té moltes finestres però per si fa falta energia la casa també disposa de una torra que estarà rodejada de plaques solars. Nosaltres no hem agafat cap referència però la idea era que la casa fos modular per a poder donar moltes funcions.
Claudia, Nerea, Gemma i Biel
Esperem que aquestes maquetes siguin molt útils de cara a motivar els futurs alumnes de 3r d’ESO.