martes, mayo 28, 2024
spot_img
InicioInstitutESOEl Parc de les Olors del Serrat i el projecte Broggsmètics de...

El Parc de les Olors del Serrat i el projecte Broggsmètics de 4ESO

Ahir, l´alumnat de 4ESO que fa les optatives de física i química i d´economia, va visitar el Parc de les Olors del Serrat, Vallès Oriental, http://parcdelesolors.com/qui-som/, en relació al seu projecte Broggsmètics, que consisteix en la creació d´una empresa per a la venda de productes sabonosos naturals.

Allà els van mostrar els cultius de plantes aromàtiques com el romaní, farigola blanca i vulgaris, sajolida, orenga, piperita, citronella, salvia, fonoll, poniol, etc. i els van explicar les propietats terapèutiques dels seus principis actius o terpens (antioxidants, prevenció de refredats, afavorir la digestió i tallar descomposicions intestinals, regular el colesterol i la menopausa, diurètiques, revitalitzants, estimular la concentració, tractament de pells atòpiques, etc.) els quals es poden obtenir per diferents mètodes: destil.lació en un alambic, maceració en oli vegetal, infusió en aigua i tintura en alcohol.

L´alumnat va poder elaborar el seu perfum terapèutic amb diferents olis essencials (menta, farigola blanca i lavanda, diluïts en oli de girasol); també va poder fer-se una boseta de infusió amb planta seca (cua de cavall, fonoll i poniol, més una mica de sal) per infusionar mig litre de sopa, així com una maceració de fulles de calèndula en oli de girasol.

Abans de marxar, vam veure l´agrobotiga, amb una exposició de productes de proximitat: olis essencials, ambientadors amb hidrolats (producte hidrosoluble de la destil.lació), xampus, cremes hidratants, unguents, colònies, etc.

L´alumnat va acabar molt content, ja que va aprendre molt i, a més, va endur-se a casa productes que podrà utilitzar el la creació dels seus sabons. El personal del Parc els va donar moltes idees per mantenir plantes aromàtiques a l´hort de l´Institut o bé a casa seva, de les que poden extreure els principis actius i utilitzar-los per aromatitzar i aportar propietats terapèutiques a les creacions dins el projecte Broggsmètics.

Per altra banda, l´alumnat també es va mostrar molt content de conèixer la filosofia del Parc de les Olors, basada en millorar les condicions del patrimoni rural i especialment de la gent que s´hi ha de guanyar la vida, fomentar el desenvolupament del sector de cultiu, ajudar a recuperar la cultura etnobotànica de manera senzilla, i crear nous productes artesans de qualitat per a fer-los arribar directament als consumidors mitjançant la xarxa dels propis parcs i dels establiments col.laboradors (extret de http://parcdelesolors.com/qui-som/filosofia/ ).

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES