miércoles, abril 24, 2024
spot_img
InicioInstitutEs publica una entrevista a l'autor del mosaic de la façana del...

Es publica una entrevista a l’autor del mosaic de la façana del Broggi

L’autor del mosaic, Armand Olivé Milian, és un artista clau en el món del mosaic de la Barcelona dels anys 60 a 90. Mosaïcista autodidacta, va començar treballant per ‘ACMA. Aviat continuaria sol el seu desenvolupament artístic, col·laborant amb importants artistes i arquitectes de la època, en una recerca de materials i colors que li són propis.  
Podeu llegir una entrevista feta recentment al web de l’ajuntament de Barcelona.
MOSAIC del nostre institut (creats per l’edifici de l’antic Institut Sant Josep de Calassanç als anys 60).
Descripció: setze plafons a la façana de l’edifici. Quatre plafons centrals, seguint l’arquitectura de l’entrada i sis plafons a cadascun dels laterals del bloc central, col·locats en dues rengles de tres superiors i tres inferiors.
Els mosaics estan realitzats amb tessel·les de forma quadrangular.
En els mosaics centrals s’hi representen figures esportives amb les anelles olímpiques; representacions de fenòmens físics; un plafó amb simbologia cristiana amb un Crismó i el peix, i el l’altre les lletres Alfa i Omega acompanyades de la representació d’una branca d’olivera.
En els altres plafons també hi trobem representacions relacionades amb els diferents àmbits de l’ensenyant-se i un mosaic on hi llegim “virtutis maris astrum”.

Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu (servei d’arqueologia de l’ajuntament: El mosaic del meu barri).

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES