Enguany des de l’11 de novembre al 20 de novembre, tot i que al Broggi l’allargarem fins el 30 de novembre.
Un any més tot l’alumnat del Grup 4 del Batxillerat Internacional és l’encarregat del disseny i exposició al vestíbul dels murals que desenvolupen diferents aspectes dels temes proposats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i que aquest 2022 són:
- Commemoració de l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible Les ciències bàsiques són .la Biologia, la Física , la Química i les Matemàtiques.
- 100 anys del naixement del primatòleg, Jordi Sabater i Pi. Trobareu una petita exposició a la biblioteca.
- 100 anys del naixement de la microbiòloga nord-americana, Esther Lederberg.
L’Institut Moisès Broggi celebra la setmana fent diferents activitats:
- I Trobada BioRecerca a l’IB. De 9:00 a 13:15 del dimarts 14 de novembre, a la biblioteca Caterina Albert. Trobada de l’alumnat de Biologia dels Instituts públics de Barcelona que fan el Batxillerat Internacional: Alzina, Pedralbes i Moisès Broggi. Que s’iniciarà amb la ponència de la Doctora en Biologia, Master en Didàctica de les Matemàtiques i de les Ciències Experimentals, i formadora del MUFPS de la UPF, entre d’altres títols i reconeixements, Sílvia Lope que ens parlarà del Mètode científic per a l’obtenció de dades.
Aquí teniu el rètol dissenyat per alumna de l’Alzina
- Taller de nitrogen líquid amb l’alumnat de 4t d’ESO, a càrrec del Professor emèrit Antoni Valls. Dijous 24 de novembre de 12:35 a 13:35 a la sala multiusos de l’Institut.
- Tancament de la Setmana de la Ciència 2022, per part de l’alumnat de 1r Batxillerat C a 3r d’ESO. Exposició Oral dels temes de la setmana de la Ciència. Dimecres 30 de novembre de 12:35 a 13:35 a la sala d’actes de l’Institut.
- I gran celebració dels 10 anys del BroggiCiència, amb premi sorpresa per a tots els participants d’enguany. Aquesta activitat consisteix en fer la presentació de senzills experiments científico-tecnològics per part de l’alumnat de 1r a 3r d’ESO, en grups màxim de 3. Els materials són tots aportats per l’alumnat, i el dia de la presentació, cal entregar un únic full ben fet, explicant l’experiència. Cal explicar què passarà, i argumentar científicament, perquè passa, en uns 5 minuts. El grup classe decideix quin és l’experiment que més ha agradat a tot el grup.
- I no us perdeu el guarniment de la Biblioteca de l’Institut, amb els excel·lents dibuixos del gran humanista i dibuixant Jordi Sabaté i Pi.