domingo, mayo 26, 2024
spot_img
InicioActivitatsTaller de cristal·lografia a 3r d'ESO

Taller de cristal·lografia a 3r d’ESO

Aquest curs en què hem iniciat el projecte de 3r, coincideix en el temps amb l’any de la cristal·lografia. I preparant la setmana de la Ciència hem tingut la inmensa fortuna de conèixer al Catedràtic i Professor Emèrit Miguel Angel Cuevas, al Departamentde Cristal·lografia, Mineralogia i Dipòsits Minerals de la Universitat de Geologia de Barcelona. Ell mateix ens va proposar fer el taller de cristalls, de manera desinteresada, que vam fer el passat 29 d’octubre al laboratori del nostre institut. Vam escalfar aigua de l’aixeta, vam afegir fins saturar la solució amb fosfat d’amoni (ADP), hi vam posar unes gotes de colorant, i … passades 24 hores, hem vist els nostres propis cristalls. També hem vist les branques que els sulfats i els clorurs formen dins del silicat de sodi, gairebé a l’instant!
Seguim dissenyant estructures dins del projecte, i ens reservem altres pràctiques suggerides pel Miguel Angel: cristalls d’aspirina i pintures al cristall.
Abans que marxés, vam decidir obsequiar-lo amb motius cristal·logràfics: la planta celosia amb unes flors força estructurades, i amb xocolata, els cristalls de la qual fan que els bombons ens siguin tant deliciosos.
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES