Vam començar fent una aproximació a les tècniques seques, principalment el grafit, des del món de les textures. Acostumem a iniciar l’alumnat en aquest món relacionant-lo amb la creació d’imatges artístiques, tant relacionades amb l’art contemporani com amb el món de la il.lustració. Tot i així en els primers treballs eliminem problemes relacionats amb la perspectiva i l’anatomia per tal de partir d’una base sòlida: l’alumnat ha de poder fer un mínim de combinacions de textures en les que la línia, el degradat i el color poden generar una riquesa de superfície molt variada.
Aquests treballs com veieu van molt més enllà ja que bona part dels resultats ja són petites obres d’art i no només un simple banc de proves.
En el segon treball hem començat centrant-nos en temes relacionats amb la percepció i el resultat final ja és plenament un treball narratiu. Aquest té a veure amb l’artificiositat de la nostra manera de mirar: les diferències entre el que hi ha al camp visual i el que podem veure realment.
En paral.lel podeu observar que ens interessa també fer conscients l’alumnat de les seves característiques úniques. No es tracta d’unificar maneres de treballar sinó que el que volem és que siguin conscients de les mil i una maneres amb el que el nostre cervell recrea la realitat.
A banda d’aquests treballs podem veure com la feina individual al bloc de treball es va convertint també en el centre del nostre treball. Aviat publicarem un article amb fotografies d’aquests blocs.