Aquest curs hem iniciat la segona edició del projecte We Are The World a 3r d’ESO. Es tracta d’un projecte interdisciplinari de ciències socials i anglès. L’objectiu del mateix és conèixer a fons la realitat geopolítica i estratègica d’una delegació de les Nacions Unides per tal de representar-la en una simulació de les Nacions Unides.
L’alumnat de 3r d’ESO gaudeix de diverses activitats que només podem haver fet mitjançant el projecte i no podríem fer únicament des de les nostres matèries. Un cop distribuïts en grups i assignats en la representació d’una delegació de l’ONU, ens endinsem en ampliar els coneixements en català i en anglès de geografia política mundial, treballant els diferents models d’estat i incidint en els trets característiques d’una societat democràtica, així com en els valors defensats en la Declaració dels Drets Humans i els pacifistes més rellevants de la història.
Entre altres activitats destaquem la creació de jocs gamificats amb preguntes i respostes sobre l’ONU o el desenvolupament d’un Country Book per delegacions. Aquest document és un llibre digital que l’alumnat va completant per fascicles al llarg del curs i que, en finalitzar, serà un resum de tot el que ha anat aprenent del país que representa en la seva delegació.
En el marc de la geografia política i els continguts de ciències socials de 3r d’ESO, vam participar al taller “Sóc diputat/ada” del Parlament de Catalunya. El taller consisteix en un joc de rol on l’alumnat s’organitzava en grups parlamentaris per tal de fer una simulació de la sessió d’investidura del president o la presidenta de la Generalitat de Catalunya.
En els propers trimestres treballem la geografia física i humana: medi ambient, poblacions i fluxos migratoris i l’organització econòmica de les societats. Amb tot aquest coneixement, l’alumnat realitza uns debats organitzats en delegacions i comissions temàtiques.