Com vam prometre en un article anterior, us presentarem un treball molt reeixit de disseny industrial, fet íntegrament a mà alçada i en el que hem treballat un munt d’objectius de la matèria de Disseny de manera separada.
Com veieu es tracta d’un treball molt ben maquetat (mostrem a la galeria inferior la sèrie completa d’una alumna).
No es d’un assumpte menor donat que si vosaltres podeu veure en cada full una fase diferent de concreció del projecte això vol dir que l’alumne ha interpretat de manera brillant la metodologia que permet imaginar un objecte innovador, definit d’una manera clara.
Aquesta és una altra sèrie:
Per fer-ho vam seguir els següents passos:
Problemàtica: calia determinar exactament el problema a resoldre.
Vam dividir el problema en subproblemes independents.
Com a referent principal calia triar un moviment històric o un autor proposat pel professor. Entre tots hem creat una sèrie de diapositives sobre els moviments i hem fet una presentació pública.
Com en altres cursos, aquest material serà molt útil de cara mostrar a futurs alumnes una base d’estudi adaptada al que necessitem.
Volem que els alumnes que marxen del centre hagin aportat coneixement a la comunitat educativa.
- Arts & Crafts (William Morris).
- Art Nouveau: Charles Mackintosh.
- Modernisme català.
- Bauhaus..
- Escola d’Ulm: Max Bill.
- International Style.
- Art Decó.
- Aerodinamisme.
- Disseny funcionalista.
- Dieter Rams.
- Postmodernisme. Robert Venturi.
- Memphis Style.
- Atelier Van Lieshout.
Influències: hem dibuixat a més totes les influències del disseny plantejat.
Podien ser imatges i idees relacionades amb camps més o menys allunyats del món del disseny, com ara la zoologia, la biologia, les matemàtiques, la literatura, la història, la política…
Esbossos: un cop estudiat el problema plantejat i feta la recerca, els alumnes han dibuixat esbossos en els que es pugui apreciar la forma, funcionalitat, color, etc…
Aquesta fase ha estat la més creativa.
També han dibuixat esbossos amb els que estudiar tot allò que fa referència a dades tècniques com per exemple materials, unions, acabats, superfícies, peces auxiliars, tecnologia, etc… Us mostrem una sèrie d’un alumne que ha destacat especialment en aquest apartat:
Axonometria/sistema dièdric: a partir d’una de les idees anteriors es va crear una solució única que inclou totes les acotacions necessàries per particularitzar la el disseny final.
Hem treballat convencions gràfiques com ara les cotes, els trencaments i les seccions per explicar figures complexes. Ha estat tota una aventura imaginar aquests objectes.
També ha estat necessari afegir descripcions tècniques per acabar de definir la funcionalitat, factibilitat, creativitat i comunicabillitat del disseny.
Estem segurs de que aquests alumnes faran una molt bona selectivitat.