miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioBatxilleratBatxibacReunions d'inici de curs amb les famílies

Reunions d’inici de curs amb les famílies

Aquest any hem donat un nou format a les reunions d’inici de curs del passat mes d’octubre. El 15 i 16 trobades amb les famílies d’ESO i el 22 amb les famílies de Batxillerat. Un bon moment per encetar el curs, coneixe’ns, donar les informacions més bàsqiues i tenir el primer canvi d’impressions.

La valoració general del nou format ha estat molt positiva, estem convençuts que les famílies són una peça imprescindible de la comunitat educativa i per tant els hi hem donat més veu i més presència. També perquè sovint, a secundària i batxillerat no tenim tants moments per trobar-nos.

A l’ESO la dinàmica de les reunions va consistir:

  • Abans d’entrar a la Sala d’actes, on tothom estava convocat, vam demanar als familiars posar-se una enganxina amb el seu nom de pila i el nom del seu fill o filla.
  • Després tots a la Sala d’actes, breu benvinguda per part del director i presentació dels tutors, tutores, co-tutors i co-tutores.
  • A continuació pugem a les aules, cada grup amb el seu tutor/tutora i els co-tutors/es.
  • En arribar a les aules els pares/mares es troben un cartellet a sobre les taules amb el nom del seu fill/filla. Els demanem que s’asseguin al mateix lloc.
  • En alguns grups aquests cartellets contenien un missatge amagat, en altres els pares trobem sobre la taula un objecte triat pel fill o filla.
  • Comença la benvinguda amb el tutor amb una tanda de presentacions. Cada tutor decideix com fa aquesta ronda de presentacions. Primer s’explica la dinàmica i es deixa que les famílies es coneguin durant uns 10′. En termes generals ha consistit en: cada pare presenta el fill del pare que té al costat o bé l’objecte que el fill ha deixat sobre la taula serveix de punt de partida per presentar-lo, cada mare presenta la seva filla.
  • Posteriorment a aquesta benvinguda el tutor/a, explica amb ajut de suport audiovisual la composició del grup, els trets característics, algunes informacions organitzatives, les sortides… etc.

Per acabar la reunió, lliurem a les famílies unes paperetes amb tres preguntes:

-Què esperes del curs del teu fill?

-Què t’ agradaria que féssim a l’institut que no fem?

-En què ens podries ajudar?

Al Batxillerat la reunió va començar directament a les aules, també amb una dinàmica inicial que l’alumnat havia previst; un objecte sobre la taula, un treball, una escultura, el bloc d’artista…

Realment ha estat una trobada molt engrescadora amb una gran afluència de famílies, a continuació us deixem algunes fotografies de la jornada,

Moltes gràcies a totes i a tots per venir!!!

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES