BROGGINALE 2019
Són unes Jornades de recerca, creació cooperativa i globalitzada per a l’alumnat dels primers de batxillerats al voltant d’una pregunta. Aquest curs la temàtica ha estat la SANITAT UNIVERSAL. L’alumnat ha tingut tres dies de treball cooperatiu per respondre la pregunta:
¿Fins a quin punt el dret universal a la sanitat depèn de les possibilitats econòmiques de cada societat?
Actualitzem l’article publicant els 4 treballs guanyadors.
Traktoro
Mencolek
Univers
Dormidina
Aquest projecte ha estat adreçat a tot l’alumnat de 1r de Batxillerat (Científic, Tecnològic, Humanístic, Social, Artístic, Batxibac i Internacional) i s’ha desenvolupat el 20, 21, 22 de març de 2019
OBJECTIUS PRINCIPALS DEL REPTE
Fomentar la reflexió crítica al voltant del paper de l’individu dins la societat, de la relació entre la ciutadania i els governs, de les relacions de poder i dependència que es generen dins d’una comunitat, així com de la conveniència
(o no) de l’existència de mesures garantistes socials.
Potenciar la interacció entre alumnat amb diferents orientacions acadèmiques i habilitats metodològiques en l’àmbit de la recerca, per tal de contribuir al coneixement interpersonal de les diferents aptituds que té el nostre alumnat i
que treballem a l’institut (aspectes artístics, lingüístics, científics, tecnològics, humanístics, socials, internacionals…)
Estimular una pràctica d’estudi, recerca i creació de caire global o holístic pel que fa als continguts, trencant per tant les tradicionals fronteres acadèmiques entre els diferents àmbits del coneixement.
Elaborar una creació cooperativa de qualitat que obligui a fer una reflexió humanística i a elaborar un posicionament coherent i fonamentat sobre un aspecte considerat fonamental.
Afavorir la presa de consciència de les capacitats d’aprenentatge de l’alumnat a partir de la interacció en l’àmbit col·lectiu i interdisciplinar.
PROGRAMA DE TREBALL
- Dimecres 20 de març
OBERTURA DE LES JORNADES
Presentació en plenari. Explicació dels objectius i les pautes bàsiques de treball: equips de recerca (5-7 alumnes, triats de manera que a cada equip n’hi hagi dels diferents batxillerats que s’imparteixen a l’institut), calendari de tasques, espais de treball, material organitzatiu, etc.
5 TAULES DE DIÀLEG
Xerrades breus (20-30 minuts) sobre un aspecte de la qüestió abordada a càrrec d’una persona especialista. Torn de preguntes i diàlegs sobre les aportacions fetes (20-30 minuts).
- Dijous 21 de març
DINÀMICA EN FORMAT D’EQUIPS DE TREBALL
A partir dels continguts assolits en les 5 taules de Diàleg, cada equip ha desenvolupat una tasca de discussió, creació i formalització que s’ha concretat en la creació d’un audiovisual de 3 minuts que dona resposta a la pregunta inicial.
- Divendres 22 de març
PROJECCIÓ DELS AUDIOVISUALS I CLOENDA DE LES JORNADES
Al llarg del matí hem fet la projecció dels diferents audiovisuals produïts. El conjunt de l’alumnat de 1r de batxillerat n’ha fet la visualització i avaluació.
Els 17 audiovisuals han estat increïbles, els propis alumnes han triat els 4 millors en les dos categories:
. Premi a la creació audiovisual que respon millor a la pregunta formulada.
. Premi a la creació audiovisual que desenvolupa un millor tractament visual.
Moltes felicitats a tots, alumnat i professorat per la implicació, il·lusió i bona feina!!!!
Cartell realitzat per Aina Siurana, Marta Llurba i Aina Ortet (2n Batx Arts)
Aquí teniu algunes fotografies de les jornades!!!