viernes, julio 12, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsAvantguardes d’estar per casa

Avantguardes d’estar per casa

Amb els alumnes de 2n de Batxillerat de la matèria de Fonaments de les arts hem aprofitat el confinament per repassar una mica els moviments d’avantguarda I buscar per casa quins objectes ens recorden a alguns d’aquests moviments:

Fauvisme, Expressionisme, Cubisme, Abstracció geomètrica, Neoplasticisme, Suprematisme, Dadaisme, Surrealisme, Futurisme i com a afegitó també l’Art Déco I el disseny de la Bauhaus.

A vegades ens pensem que l’art d’ara fa un segle no té res a veure amb nosaltres i fins i tot algunes coses ens semblen una mica estranyes. Doncs no! Resulta que l’art de les primeres avantguardes ha contribuït a modelar el nostre entorn i a determinar els nostres gustos i el nostre imaginari visual. Pensar que l’abstracció pictòrica ens és del tot aliena i que no va amb nosaltres, és no entendre com estan configurats els espais on vivim i la roba que vestim. El mateixa passa amb els objectes que tenim a l’entorn, la forma dels quals és deguda a un lent procés tecnològic però també de canvi de gust, que l’art també ha contribuït a configurar.

A veure si aquests dies de confinament vosaltres també trobeu coses per casa que es puguin emparentar amb els moviments d’avantguarda!

SUPREMATISME d’estar per casa

 

SURREALISME d’estar per casa

FAUVISME D’ESTAR d’estar per casa

FUTURISME I ORFISME d’estar per casa 


DADAISME d’estar per casa

NEOPLASTICISME I DISSENYS DE LA BAUHAUS d’estar per casa

ART DÉCO d’estar per casa

ABSTRACCIÓ LÍRICA i GEOMÈTRICA d’estar per casa.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES