sábado, mayo 25, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsEl coronavirus ens espatlla una activitat de Dibuix Artístic

El coronavirus ens espatlla una activitat de Dibuix Artístic

El maleït virus ens va impedit fer com cal aquesta activitat de Dibuix Artístic. L’Alejandra Atarés, alumna del màster de formació del professorat que ens acompanya aquest curs, havia preparat una activitat relacionada amb la seva pràctica com a pintora. Es tractava d’un autoretrat al pastel de mida 70×50 cms. però l’alumnat no té aquests materials a casa.

Com veureu a les imatges  únicament hem pogut fer la preparació del treball de taller. Es tracta de 2 exercicis molt humils, el primer un autoretrat fotogràfic i el segon un dibuix. Tot dos amb aquestes característiques:

  • Composició simètrica, es podia triar entre centrar la figura des del cap a les espatlles (gairebé primer pla) o triar un pla mig o americà.
  • Calia idear en tots els casos relacions entre el cap, la roba i el fons. Es tractava de potenciar la capacitat narrativa a partir de la selecció dels elements dibuixats. Evidentment també de la manera en que actua el model a la fotografia de referència, encara que sigui molt subtil aquesta posició.

Vam estudiar l’obra d’artistes del postmodernisme que s’autorepresenten fent servir la ironia i altres estratègies: Marcel Duchamp caracteritzat del personatge fictici Rrose Selavy i l’artista Yasumasa Morimura. També la Cindy Sherman.

A banda del treball de l’Alejandra hem estudiat un parell de referents del món del cinema: «Satantango» (del genial Bela Tarr) i «Elephant» (d’en Gus Van Sant, amb la feina fantàstica de fotografia d’en Harry Savides… a partir de la feina de Bela Tarr), també el final de «Gerry», de la mateixa parella.

 

Hem estudiat el color de manera molt superficial però l’artista Carlos God, amic de l’Alejandra, va ser molt amable i ens va gravar des de Nova York un breu vídeo explicant com treballa el color a les seves serigrafies. Moltes gràcies!.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES