Aquest any volem convertir la pràctica de tècniques seques relacionada amb les il·lusions òptiques (Dibuix Artístic) en una mena de Situació d’Aprenentatge que ens durà a connectar els diferents temaris de tècniques gràfiques, art contemporani i percepció visual. El grup amb el que treballem és molt potent des del punt de vista tècnic i ara el nostre objectiu és anar introduint diferents temes relacionats amb el significat de l’obra d’art treballant amb la matèria optativa de psicologia. Aviat us donarem més informació sobre aquest projecte que presentarem a la futura exposició d’arts plàstiques a la biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert.
En aquest treball introductori hem començat centrant-nos en temes relacionats amb la percepció i en tècniques seques. S’han vist algunes il·lusions òptiques que modifiquen la percepció del món. Crec que la majoria de l’alumnat ha fet una feina fantàstica lligant els casos estudiats (psicologia de la percepció) amb alguns dels artistes dels que durant el segle XX han centrat la seva obra en aquest tipus de problemes visuals.
Algunes de les limitacions dels alumnes tenen a veure amb la manera de mirar: acostumen a fer servir molta informació sobre allò vist de forma que en realitat no dibuixen el que veuen sinó el que se suposa que han vist. No es tracta d’unificar maneres de treballar individuals sinó que el que volem és que siguin conscients de les mil i una manera amb el que el nostre cervell recrea la realitat. Volem per una part que desenvolupin capacitats tècniques però per una altra volem iniciar a cada alumne en una recerca particular que els ajudi a explorar el seu potencial creatiu.