miércoles, mayo 22, 2024
spot_img
InicioDepartamentsCastellàExpressArt al Broggi

ExpressArt al Broggi

El passat 25 d’octubre 3 professors de l’equip de projecte de 2n d’ESO vam participar a les VI Jornades ExpressArt organitzades al MACBA. De 10 a 14h, presentació del museu portàtil, experiències d’aula… Intervencions que posen de manifest com l’art contemporani possibilita la interdisciplinarietat de les àrees de coneixement fomentant la CREATIVITAT d’alumnes, mestres i professors.

A la primera part de les Jornades, la Marta Berrocal. creadora del material ExpressArt, ens va explicar el contingut i les possibilitats del museu portàtil i a la segona part un seguit de comunicacions de diferents centres van mostrar al públic assistent diverses experiències d’aula.

  

En la nostra intervenció expliquem:

  • Com introduim el museu portàtil ExpressArt al Broggi. Al projecte de 2n d’ESO amb «el calaix dels objectes», en moments puntuals amb el «calaix dels cubs» i a les tutories amb «el calaix de les bales».
  • Com ens organitzem, àrees implicades, manera de treballar…
  • Com tenim present el currículum.
  • Quines activitats se’n deriven. A 2n d’ESO metàfores visuals, formes amb el cos, ritmes plàstics i musicals, la forma convertida. A les tutories, 8 cubs que respresenten 8 grups classe, cada gomet un alumne, un cub 6 cares, 6 maneres de veure cada grup.
 
Ritmes plàstics amb les formes dels objectes: puzzle, soldadet, ampolla, coixí, sidral, pilota.
 
Metàfores visuals: «Atrapat en els temps»,  «Alertat per les noves tecnologies»
 
Formes amb el cos: auriculars, pilota
 
Les 6 cases d’un grup classe: dos exemples de dos grups.
Un matí d’enginy, creativitat i emocions compartides.

 

 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES