jueves, mayo 30, 2024
spot_img
InicioESOProjecte de 2n d'ESOEl grup de 2n d’ESO d’arts escèniques estrena la seva obra "ANIVERSARI...

El grup de 2n d’ESO d’arts escèniques estrena la seva obra «ANIVERSARI FELIÇ?»

Què podria sortir malament amb un regal d’aniversari? Doncs les nostres protagonistes estan a punt d’emprendre un viatge molt emocionant, i que les farà reflexionar sobre un tema que preocupa molt avui en dia. Una festa d’aniversari està a punt de convertir-se en un lloc estrany i ple de robots. Us atreviu a acompanyar-les per saber què passarà?

Aquesta obra és el resultat d’un procés de creació col•lectiva duta a terme durant tot el curs per l’alumnat participant:

Jana Alcantara S., Víctor B., Jofre B., Salvador C., Hugo C., Emma Coogan de Arriba, Aina de la C., Alfredo É., Manel E., Mateo G., Sofía G., Guiomar G., Lucía G., Eloi L., Adriana J., Candela O., Dario P., Maria R., Héctor S., Unai V..
Amb l’acompanyament de l’artista Mònica Muntaner, integrant de la Poderosa i la professora Marta Moragues.
Us compartim el text d’un alumne de classe explicant l’experiència del dia de l’estrena:
«El dia 24 de maig vam estrenar la nostra obra de Projectes, la qual vam estar treballant tot un any, amb idees dels companys, la Marta i amb l’ajuda de la Mònica Muntaner, ballarina professional de La Poderosa. L’obra tracta temes importants per la societat: el futur i la contaminació i cuidar el planeta.
Al matí, quan van arribar ens vam trobar amb un espai diferent del que havíem treballat a l’institut: il•luminació, escenari, pantalles… Amb l’ajut de la Mònica vam situar-nos a l’espai. Van ser unes hores de molt treball perquè tot sortís molt bé i el resultat va ser positiu.

Durant el dia van sentir diverses emocions. Al principi estàvem nerviosos, l’espai era diferent i havíem d’acostumar-nos, però una vegada ho anàvem controlant ens sentíem millor i amb moltes ganes que arribés l’hora d’estrenar.

Finalment, vull agrair a la Mònica Muntaner, tècnics i Marta Moragues. Sense ells aquesta obra no hauria sortit. MOLTES GRÀCIES!»

A l’Institut Moisès Broggi, es treballa els projectes de creació artística des de fa diversos cursos. En el cas concret del 2n d’ESO, els tres grups-classe treballen projectes de cinema i arts escèniques. El valor d’aquests projectes de creació col•lectiva són de gran interès tant pel coneixement de nous llenguatges d’expressió, com pel canvi de dinàmiques que es genera a l’aula.
L’ oportunitat de poder mostrar el treball realitzat durant tot el curs genera una motivació extra a l’hora de treballar/crear, tant per a l’alumnat com per al professorat.
En l’obra Aniversari feliç? es pretén exposar els aspectes actuals de la nostra societat que, des del punt de vista de l’alumnat, requereixen un canvi profund.
L’obra, la qual és el resultat de la creació col•lectiva de tot l’alumnat, empra diversos llenguatges escènics.
Per dur a terme aquest projecte de creació hem pogut comptar amb el suport de la Mònica Muntaner, membre de la institució La Poderosa. Durant el curs, la Mònica ha ofert a l’alumnat diverses sessions de formació a les instal•lacions de Fabra i Coats.
La col•laboració amb aquesta institució va iniciar-se fa 3 cursos i aporta un gran valor al projecte. Ens ha permès treballar en un espai professional i conèixer l’entorn. Les activitats proposades han estat relacionades amb el coneixement del cos i l’ús de tècniques d’expressió corporal.

Aquí us mostrem algunes fotografies de l’assaig del matí:

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES