martes, mayo 28, 2024
spot_img

Triple estrena d’ALLAU

Triple estrena de la nostra pel·lícula ALLAU, realitzada per l’alumnat de 1r Batx en el marc del projecte Cinema en curs. «Allau» ha estat el curtmetratge que culmina un gran any de cinema. Aprenentatges des de l’experiència, on hem posat en joc moltes coses. Hem après a mirar, a badar, a sentir, a treballar en equip, a respectar-nos, a compartir i a gaudir. També hem conegut un cinema que desconeixíem i que l’hem entès des allo més gran: la creació.

La primera estrena va ser a la Filmoteca de Catalunya el passat  30 de maig, vam compartir projecció amb altres escoles participants al projecte, presentacions  i diàlegs increïbles, posar en valor la feina feta i la de l’altre, des del respecte i l’admiració. Una manera molt rica de compartir aprenentatges reals i que ens han transformat a tots. Veure per primer cop la nostra pel·lícula en pantalla gran va ser molt emocionant.

Després a la cineteca de Madrid, hi vam anar amb una delegació de 9 alumnes, conèixer i descobrir més pel·lícules de ficció i documental i també establir xarxes amb altres companys, conviure i viure el cinema amb intensitat, va ser molt gratificant.

I el 15 de juny al nostre institut, una projecció especialment emotiva. Presentar la pel·lícula a la nostra comunitat, als amics, una sala plena de gom a gom. Moments molt emocionants. Un silenci colpidor durant tota la projecció, fins i tot durant els crèdits. Bonic el moment de l’alumnat explicant el procés en acabar la pel·lícula i el moment de lliurar-los els diplomes i els llibres que aquest any el projecte ha editat i que hem regalat a l’alumnat. Per acabar agrair a les famílies que ens van deixar les cases pel nostre rodatge, els que van ser els nostres pares en la ficció, el nostre avi, en César, un moment preciós.

Afegir també el moment on l’alumnat ha posat en valor la tasca del nostre gran cineasta el Pep Garrido, un llibre de didicatòries increïble, una edición del treball sobre El espíritu de la colmena i una foto de grup signada per tots.

Un gran any de cinema i moltes experiències que ens enriqueixen a tots. Podeu veure el treballat realitzat durant tot l’any al Diari dels tallers de Cinema en curs.

Us compartim l’article publicat sobre la projecció del 30 de maig.

Aviat podreu veure la nostra pel·lícula al web de cinema en curs, els making of dels projectes i la peça de cloenda amb música de Bernat Font.

Gràcies a tots els que ens heu seguit i als que feu possible aquest gran projecte, un luxe participar-hi!!!

Us deixem amb algunes images de les diferents estrenes:

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES