sábado, mayo 25, 2024
spot_img
InicioVisual i plàsticaBatxillerat d'artsGira tot gira: primeres il.lustracions temàtiques dels nostres artistes de primer

Gira tot gira: primeres il.lustracions temàtiques dels nostres artistes de primer

Hem acabat la primera activitat del curs de Dibuix Artístic de batxillerat relacionada de manera directa amb el tema plantejat al projecte Gravitacions: «Gira tot gira».

Aquesta ha consistit en una il.lustració amb tècniques seques amb la qual hem volgut explorar les possibilitats expressives del grafit.

Com que en aquesta fase encara no s’ha treballat ni anatomia ni perspectiva ens hem centrat en els efectes òptics que es fan servir en l’art, un tema molt més senzill però també molt potent.

Hem estudiat una mica de psicologia de la percepció i hem vist que bona part del que es percep és obra del nostre cervell.

En aquest treball es poden veure una bona col.lecció d’efectes visuals que trenquen o afavoreixen la il.lusió de volum, llum, moviment…

Ha estat també una activitat molt interessant per valorar l’ambició del grup: s’ha començat a explorar el bloc com a eina de recerca i experimentació, no només a nivell formal sinó conceptual.

En aquest sentit el projecte Gravitacions ens ajuda molt ja que a partir d’ara ens centrarem durant un temps en l’art contemporani i principalment haurem de treballar el món de les idees.

També s’ha començat a crear iconografia pròpia, a partir de fotografies originals, a partir de models ens els que s’ha estudiat la llum, etc…

Els alumnes han creat gal.leries personals d’imatges en les que treballen els referents personals, la documentació de cada obra i també aprenen a fotografiar els seus treballs.

Segur que serà un punt d’inflexió en la marxa del curs.

A partir d’ara començarem a treballar en grup.

Podeu veure que molts alumnes ja han integrat una manera de treballar molt professional.

Per estudiar determinats efectes s’han fet servir models reals amb diferents llums.

També s’ha estudiat el tema de la composició.

Finalment  s’ha fet servir software infogràfic per estudiar efectes cromàtics i de superposició d’imatges. També hem fet ús del bloc d’esbossos per generar idees.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES