martes, mayo 28, 2024
spot_img
InicioESOProjecte de 2n d'ESODiari d'un confinament, 2n ESO

Diari d’un confinament, 2n ESO

Diari d’un confinament, reflexions en primera persona

L’alumnat de 2n d’ESO participa en el nou projecte interdisciplinar Diari d’un confinament, que ocupa el tercer trimestre. En aquest projecte, l’alumnat crea un diari, tant en format paper com format audiovisual, amb les seves reflexions sobre diferents aspectes de l’experiència del confinament.

D’una banda, el diari en paper inclou diferents textos: una autodescripció en aquests dies de confinament, una carta en anglès o francès a un amic confinat a un altre país, les conclusions d’una investigació sobre la pesta negra o sobre l’impacte del confinament en el medi ambient…

D’altra banda, el diari en format audiovisuals inclou els monòlegs que l’alumnat representa a partir dels seus propis textos i filmacions que estan fent durant el confinament. Alguns ens mostren amb delicadesa els seus sentiments, uns altres afegeixen un toc d’humor absurd, i n’hi ha que juguen amb el temps o amb diferents personatges. Cadascú busca i troba la seva manera d’expressar-se i de buscar sentits, en una situació tan peculiar com la que estem vivint.

No podem deixar de felicitar l’alumnat per compartir amb nosaltres les seves idees i creacions.

A continuació, us mostrem alguns exemples d’aquestes primeres creacions:

 
  
 

També podeu veure les primeres reflexions, troballes…. aviat algun exemple dels monòlegs i audiovisuals creats. Aquest projecte inclou els projectes de Dansa, Teatre i Cinema en col·laboració amb la Sala Beckett, A Bao A Qu (Cinema en curs) i La poderosa (programa En Residència als instituts de Barcelona).

Podeu seguir els processos a:

https://blocsenresidencia.bcn.cat/moisesbroggi1920/

i podeu veure la primera creació cinematogràfica del grup de Cinema en el marc de Cinema en cursuns autoretrats preciosos!

Aquest és el dossier de l’activitat (pdf).

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES