miércoles, abril 24, 2024
spot_img
InicioBatxillerat d'artsArt i volumVIII Exposició de treballs de l’alumnat del Batxillerat d'Arts a la Biblioteca...

VIII Exposició de treballs de l’alumnat del Batxillerat d’Arts a la Biblioteca Caterina Albert

Avui divendres hem muntat la nostra darrera mostra de treballs a la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert.

Aquesta exposició és possible gràcies a la col·laboració de moltes entitats: A Bao A Qu i els projectes Cinema en curs i Fotografia en curs, la Fundació Miró i la Biblioteca Caterina Albert, que ens deixa amablement la seva seu.

La mostra reuneix tots aquests projectes artístics:

Il.lustracions científiques realitzades a partir de la col·laboració amb la matèria de Ciències per al Món Contemporani. Aviat publicarem un article amb més informació i totes les il·lustracions (matèria de Dibuix Artístic de 1r curs).

Un treball sobre pòsters minimalistes creats a partir d’un treball previ de disseny industrial de cada alumne (matèria de Disseny de 2n curs).

Aquesta proposta-repte dibuixada amb tinta xinesa és un intent de vincular l’alumnat dels grups del batxillerat d’arts (matèria de dibuix Artístic). Ha estat un treball molt ràpid, començat per l’alumnat de 1r (han dibuixat la meitat de cada cara). El grup de 2n de batxillerat ha continuat la proposta.

Aquest treball escultòric sobre les formes de la natura pertany a la matèria de Volum (realitzat per l’alumnat de primer de batxillerat).

Aquest treball sobre el món de collage (matèria de dibuix Artístic, 1r curs). Una forma de creació molt propera a la manera d’aproximar-se al món de les noves generacions i també serveix per introduir innovacions del món de l’avantguarda que d’altres maneres costa molt de fer arribar a alguns alumnes. També en aquest cas l’alumnat de 2n de Batxillerat ha reformulat aquest treball fent modificacions d’alguns collages (Recollage!).

Possibilitats expressives del dibuix en el context de l’art contemporani. Pràctica de la matèria de Dibuix Artístic (segon de batxillerat). En aquest curs en molts casos l’alumnat ja explora de manera sistemàtica una manera personal d’expressar-se.

Treball sobre l’autoretrat realitzat per l’alumnat de 2n de batxillerat a Dibuix Artístic. Es tracta d’una reflexió sobre la pròpia identitat i també sobre el concepte d’estil aplicat al dibuix realista.

Disseny de sobrecobertes de llibres i discos. Treball de disseny gràfic de la matèria de Disseny (2n de batxillerat). A l’inici del curs vam treballar el món de les tipografies manualment i ara hem treballat digitalment amb el programa Adobe Illustrator. Puntualment alguns alumnes han treballat també l’edició d’imatges de mapa de bits amb Adobe Photoshop.

El darrer treball del curs de 2n de batxillerat a Dibuix Artístic ha estat aquesta aproximació al món de la Filosofia i els filòsofs. Es tracta de fer pensar l’alumnat de cara a les proves de selectivitat. Tenim un alumnat amb un bon nivell gràfic, però per destacar a les proves de les PAU, a més cal tenir una obra amb contingut poètic o filosòfic potent. Aviat publicarem un article amb més informació.

Finalment aquests son alguns treballs realitzats a la matèria de Cultura Audiovisual: els Plans del Món i Oficis Artesanals (1r de Batxillerat.

I aquests de 2n de Batxillerat tenen com a temàtica Llum i Rostre, l’Arxiu Familiar i Aficions.

Com veieu el muntatge va ser molt laboriós.

És difícil de valorar la mostra només amb aquestes fotografies. Caldrà que vingueu a la biblioteca per gaudir de la creació en majúscules!

Com a novetat, aquest any presentarem l’apartat d’art contemporani relacionat amb el projecte Gravitacions en una futura mostra a la mateixa Fundació Miró. Us informarem més endavant.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES