miércoles, diciembre 6, 2023
spot_img

Dibuix al natural

Durant aquestes primeres setmanes a Dibuix Artístic (2n de batxillerat) ens hem centrat en el dibuix del natural i la natura morta. A primer de batxillerat vam fer una aproximació al món de la perspectiva cònica però ens vam centrar principalment en el món de l’art contemporani i la il.lustració d’autor. Ara estem treballant sistemàticament fent servir formats molt més grans i tècniques noves per l’alumnat com ara el carbonet i el llapis carbó. El motiu del treball en tot moment és l’observació de models (natura morta i natura viva). Es nota que són alumnes de 2n ja que la cosa va molt ràpida. L’evolució en el control del contrast i les proporcions és remarcable.

Hem dividit el treball en 3 fases que portem a terme de manera paral.lela i en les que es treballa alternativament fent servir exclusivament línies o taques. Aquestes fases fan servir també espais diferents:

Treball a l’hort de l’institut. Ens centrem en la mida 35×50 cms. Treballem bàsicament dibuixant plantes. Es redueix significativament la dificultat ja que s’elimina la geometria i la proporció dels models. En alguns casos ha estat útil fer fotografies, passar-les a blanc i negre i també editar el contrast per facilitar la visualització del model.

Treball al taller de dibuix. Ens centrem en la mida 50×70 cms. Treballem bàsicament dibuixant models de tipus geomètric i escultures clàssiques. En aquest cas hem après de fer servir el llapis per calcular proporcions i inclinacions.


Per acabar de consolidar els diferents aprenentatges l’alumnat s’ha autoavaluat fent servir rúbriques cada vegada més específiques per valorar els elements del dibuix: regularitat de les taques, valoració de la línia, encaix i proporcions, perspectiva, detall, etc… Aviat us mostrarem el treball final que introdueix el color de manera creativa.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES