martes, junio 18, 2024
spot_img
InicioDepartamentsHumanitatsSócrates: Juicio y muerte a un ciudadano

Sócrates: Juicio y muerte a un ciudadano

El passat dijous dia 15 d’octubre, quatre alumnes de 2n de Batxillerat van anar amb el professor de Filosofia de l’Insitut Moisès Broggi al teatre Romea a veure l’obra “Sócrates: Juicio y muerte a un ciudadano”. Aquesta obra expressa els moments finals del filòsof atenenc Sòcrates, pare de la maièutica, en la recerca contínua de la veritat que el mateix pensador va cercar sense èxit. 

Malgrat això, la seva recerca insaciable i utòpica de la veritat, paraula sbsolutament frapant i espectacular amb la qual els humans hem volgut conviure des dels inicis dels temps (des que vam deixar de ser Australopithecus per esdevenir Homo en les seves diferents versions), es va veure clarament reflectida a l’obra que protagonitzava l’actor català Josep Maria Pou. La posada en escena, a càrrec de Mario Gas i Alberto Iglesias, va ubicar físicament en un teatre grec la història tant del judici per impietat i corrupció dels joves com la presó i posterior escena on Sòcrates s’acomiadava dels seus amics, amants, filòsofs… recordant el deute de pagar-li dos galls a Esculapi.
Coincidint amb l’explicació que es feia a classe de la filosofia de l’autor, l’obra va servir per poder veure allò que a classe havíem parlat, i per posar en cos i ànima allò que a classe només estava posat en negre sobre blanc. Una activitat molt instructiva i il·lustradora al mateix temps!
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES