miércoles, mayo 22, 2024
spot_img
InicioInstitutBatxilleratConferència a càrrec de la Marie Faye a l'alumnat de 4t d'ESO...

Conferència a càrrec de la Marie Faye a l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat

El dimarts 27 d’octubre ens ha visitat la Marie Faye, d’origen Senegalès, per Compartir les seves vivències com a dona senegalesa, des que va arribar a Europa (París) per estudiar i es troba que el somni de la vella Europa es desinfla.
Pels senegalesos i els africans en general, Europa és un miratge: l’educació que reben fonamenta aquest mite de la felicitat europea. La seva experiència és que això és fals i han rebut una educació que ha infravalorat sistemàticament els recursos naturals i humans del seu continent.
La Marie Faye va tenir moltes dificultats econòmiques fins el punt de perdre el visat i els papers, motiu pel qual va haver de venir cap a Barcelona i treballar clandestinament fent trenes i de mantera fins aconseguir altre cop la legalització i reprendre els estudis de Direcció i Administració d’Empresa. Això ho va aconseguir gràcies a persones puntuals que la van ajudar i malgrat el rebuig social de persones i de les institucions catalanes.
Ens va impactar les opcions que va rebutjar (prostitució, drogues…) perquè la moral africana prioritza el respecte i no fer mal als altres per davant de tot.
També ens va explicar que dirigeix dues ONG per tal de dignificar i ajudar aquest col·lectiu d’immigrants africans que treballen clandestinament com a manters, fabricant una roba de marca i venent-la.
També ens va impactar que compartís el seu somni: tornar a l’Àfrica i ajudar a canviar l’educació del seu país per fer-los conscients que són capaços de treure de la pobresa el seu país amb els seus propis recursos.
Ha estat un plaer poder fer-li preguntes i viure de primera mà les experiències d’una persona immigrant, més enllà del que podem conèixer a través de les notícies.

Cultura i Valors Ètics 4t d’ESO
Religió 4t d’ESO

Sociologia 2n de Batxillerat

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES