miércoles, julio 24, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsUs convidem a fer un tour virtual pels nostres museus de la...

Us convidem a fer un tour virtual pels nostres museus de la ciència

Autors: Alumnat del Projecte de Biologia i Geologia de 4t ESO

Benvinguts i benvingudes!
Durant aquest curs, els alumnes de 4t d’ESO hem creat uns museus virtuals en una plataforma web, a partir de tot el que aprenem al Projecte de Biologia i Geologia.
Cada grup d’alumnes ha creat el seu propi museu, en total sis, a partir de les recerques fetes a classe.
Els primers dies vam determinar quins tipus de museus volíem crear, consultant altres museus del Món per donar-nos diferents idees. Més endavant vam haver d’aprendre com hauria de ser la web (informació, logos, apartats, colors…).
Vam començar creant un logo i decidint el nom. Els logos havien d’expressar com seria el nostre museu, i el nom també jugava una part important en aquest tema. Cada grup va crear el seu propi logotip, integrant el nom, a partir de diferents conceptes.

Tots els museus tenen en comú uns apartats temàtics mínims que hem introduït en la nostra web: Geosfera, Biosfera i Ecologia. A part d’això també vam haver de presentar quin museu era, quines eren les persones que l’havíem creat, obrir la nostra pròpia botiga amb complements i roba amb la imatge del museu, i finalment els grups també podíem afegir més informació si volíem.


Els diferents apartats d’aquesta web els vam anar omplint amb el treball a classe, els experiments, investigacions i aprenentatges que feiem, les fotos que realitzàvem, el taller d’il·lustració científica, els murals col·laboratius, etc. Es poden trobar continguts més històrics o d’actualitat. Tots estàvem d’acord que havia de ser un museu molt visual amb explicacions breus i resumides aptes per a tots els públics.

Cada trimestre hem acabat un dels 3 temes i per grups l’hem presentat als companys.
Aquest tercer trimestre estem acabant l’apartat d’Ecologia. En aquest apartat hem estudiat l’impacte humà sobre els ecosistemes i hem fet diferents cartells de sensibilització mediambiental.

Aquest projecte de Biologia i Geologia ens ha agradat molt, ja que no només aprenem una variació de coses sobre la Geosfera, Biosfera i l’Ecologia, sinó que també hem après sobre com crear la nostra pròpia web, treballar en equip, experimentar, prendre decisions, saber expressar els nostres nous coneixements i saber com organitzar-ho tot en una plataforma digital. Hem treballat tots amb els mateixos temes, però hem tingut molta creativitat i llibertat per després poder decidir que fer amb aquests aprenentatges, per després poder explicar-ho de la nostra manera.

Després de la visita ens agradaria que ens diguéssiu si us ha agradat, omplint un formulari, per així poder millorar les nostres webs.

Ens interessa la teva opinió (formulari)

Gràcies per la vostra visita!

Alumnat del Projecte de Biologia 4t ESO

WEBS DELS NOSTRES MUSEUS VIRTUALS


WEB del Grup 1
Nom i Cognom dels membres del grup: Marta González, Alba de la Cruz, Leyre Pineda, Rosie Jane Edwards

WEB del Grup 2
Nom i Cognom dels membres del grup: Tomas Jiménez, Ernesto Sassot, Nohaila Hamzaoui, Ailen Ferrari

WEB del Grup 3
Nom i Cognom dels membres del grup: Irina Tunyk, Judit Ortiz, Sofia Bernard i Adela Bofill

WEB del Grup 4
Nom i Cognom dels membres del grup: Ivan Monje, Alexandra Moral, Ronald Chigne, Yitzhak Rocha

WEB del Grup 5
Nom i Cognom dels membres del grup: Yenaba Jallow, Natalia Suárez, Aina López i Greta Ortuzar

WEB del Grup 6
Nom i Cognom dels membres del grup: Jordi Molinos, Juan Pablo Montilla, Max Jolonch

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES