martes, junio 18, 2024
spot_img
InicioInstitutESOConec el centre: "espais buits" (projecte de 1r d'ESO)

Conec el centre: «espais buits» (projecte de 1r d’ESO)

Després d’ «El retrat», aquest segon trimestre a 1r d’ESO hem estat treballant el projecte «Conec el centre».

El projecte ens ha permès conèixer el nostre institut, i hem fet moltes pràctiques relacionades amb aquest centre d’interès.

  • Primer hem investigat sobre la història del nostre institut, el nom del carrer on es troba, quan es va inaugurar, perquè es diu Moisès Broggi… A partir de la investigació, hem creat una notícia periodística inspirats en Dickens.
  • Hem estudiat els plànols de l’institut i hem entès el concepte d’escala. Hem aplicat el concepte mesurant un espai i representant-lo a escala i, després, també hem fet una maqueta de l’espai.
  • Per parelles, hem fet fotografies i dibuixos d’espais buits. Hem visionat diversos fotògrafs. Hem après el dibuix a quadrícula i hem representat alguns dels espais que havíem fotografiat. Hem creat un decàleg per a la descripció d’espais.

Fotografies de: Sophie i Adrià, Mica i Jennifer, Andreas, Eva i Aran, Jack, Olga

Dibuixos de: Jairo, Jhon, Sophie

  • Hem treballat el pintor Edward Hopper. Hem descrit algun dels seus quadres: «Morning Sun», «Nightawks». També l’hem interpretat plàsticament fixant-nos en la incidència de la llum.
  • El curt de Javier Fesser «Binta y la gran idea» (2009) ens va agradar molt, el vam veure a classe i hem fet una comparació entre el nostre institut i aquesta escola senegalesa. Ens ha agradat dibuixar un paisatge senegalès amb ceres i amb la tècnica de l’esgrafiat.

Dibuixos de: Daniel, Pol, Mica, Vicky

  • Aquests dies estem acabant un «diari de llum» de l’espai buit del pati.

Fotografies de la Karen

  • Per grups hem gravat amb vídeo descripcions d’espais en anglès. Ara les estem editant…
  • Ha esta molt divertit inventar-se un conte fantàstic ambientat en espais del centre.
  • No sabíem que a les parets i a la façana de l’institut hi havia tantes roques i minerals. Hem treballat la seva densitat i imantació i les hem localitzat per l’institut. I, de fòssils, sabeu quants n’hi ha al nostre centre?
  • Una altra activitat ha estat recuperar l’espai de l’hort del centre. La primera intervenció ha estat netejar-lo, preparar la terra amb adobs naturals i  compostatge…

Estem molt contents perquè hem après moltes coses. Ens agrada treballar per projectes! Ara ens toca presentar tot el que hem treballat en una exposició oral que estem preparant.

Us adjuntem més fotografies d’espais buits. En tenim moltes!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES