jueves, mayo 30, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsCèl.lules mecanitzades: projecte de 3r d'ESO

Cèl.lules mecanitzades: projecte de 3r d’ESO

En aquest article us presentem el resultat del projecte de 3r d’ESO Estrumetacles (segon trimestre). Els alumnes han estudiat a les matèries d’experimentals, tecnologia i visual i plàstica el món de les cèlul.les, els mecanismes i la il.lustració científica. L’objectiu va ser construir una sèrie cèl·lules mecanitzades.

Inicialment es van estudiar una sèrie de cèl·lules a partir de fitxes.
 
Cada grup va associar alguns mecanismes als possibles moviments de les cèl·lules. En algun cas la cèl.lula triada no tenia cap moviment però no va ser difícil adaptar algun tipus de mecanisme per evidenciar per exemple el procés de duplicació de la cèl.lula.

 Vam estudiar màquines simples: palanques, roda, politja i polispast, torn, pla inclinat i cargol i dels mecanismes de transmissió i translació de moviments vam estudiar les rodes de fricció, les politges, els engranatges, el mecanisme biela-manovella, les lleves i les excèntriques, la transmissió de moviment per cargol i el mecanisme pinyó-cremallera.

Algunes de les maquetes finals són força senzilles però n’hi ha d’altres que han incorporat servomotors i fins i tot han estat automatitzades amb programació informàtica.

Per automatitzar el treball vam utilitzar la targeta Arduino Uno, programada amb el software propi de la targeta basat amb java i C++ i els servomotors Futaba 3003.
 

A les cares dels alumnes durant la presentació pública final es pot veure l’alt grau d’implicació i el gaudi que ha suposat la creació d’aquest projecte.

Us mostrem més imatges de totes les fases de treball.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES