sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioDepartamentsExperimentalsAnàlisi de la qualitat dels rius amb l'app RiuNet

Anàlisi de la qualitat dels rius amb l’app RiuNet

Al projecte We Are The World de 3r d’ESO hem tingut l’honor de rebre la visita de la Maria Soria, investigadora del Grup de recerca Freshwater Ecology, Hydrology and Management (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona.

La Maria ha ensenyat a l’alumnat a distingir i diferenciar el nivell de pol·lució d’un riu i del seu entorn. Després de les explicacions de la Maria, l’alumnat a passat a valorar el grau de pol·lució i deteriorament mediambiental d’un riu proper mitjançant l’app RiuNet.

L’alumnat també ha après quins insectes viuen en aquest ecosistema i el seu grau de resistència i adaptació a la pol·lució, primer amb imatges i accés a la seva informació, i després amb mostres d’insectes reals que ens ha portat la Maria!

Agraïm moltíssim la col·laboració i el ben fer de la Maria Soria, de la que hem pogut aprendre moltes coses en les dues hores del projecte en les que ens ha acompanyat. Esperem repetir l’experiència i que en el futur puguem analitzar el nivell de pol·lució també amb l’app RiuNet però en un riu in situ!

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES