jueves, mayo 30, 2024
spot_img
InicioDepartamentsEstrangeresComencen les estades d’intercanvi amb l’alumnat del Lycée Augustin Fresnel de Bernay...

Comencen les estades d’intercanvi amb l’alumnat del Lycée Augustin Fresnel de Bernay (Normandia, França)

La segona fase de l’intercanvi portarà el nostre alumnat a la localitat francesa a finals de març.

Del 28 de febrer al 8 de març, l’alumnat de Batxibac i de 4t d’ESO que cursa francès rep la visita de 29 alumnes d’intercanvi provinents de Bernay (Normandia, França), en el marc de les estades d’intercanvi que organitza anualment el professorat de Francès.

Al llarg de 9 dies de convivència, alumnes i professors normands s’allotgen a casa dels seus amfitrions locals. És una gran oportunitat per a practicar la llengua estrangera i enriquir-nos mútuament, compartint el dia a dia de l’alumnat i dels docents: horaris diferents, gastronomies diferents i estils educatius també molt diversos.  

L’estada inclou un programa de visites culturals, a les quals participen tant els alumnes locals com els visitants. Així, entre d’altres, hem pogut gaudir d’una sortida a la muntanya de Montserrat amb excursió a peu inclosa; hem descobert la Barcelona modernista, amb visites al Park Güell i la Pedrera, i el Barri Gòtic amb un joc de pistes molt engrescador dissenyat pel professorat de Francès. Finalment, un recorregut per diversos espais de memòria de la ciutat, com el Turó de la Rovira, ens aproparà a l’impacte de la guerra civil a Barcelona.

Enguany, l’intercanvi ha estat possible gràcies al contacte facilitat per l’assistent de llengua estrangera que col·labora amb el departament de Francès. Antiga alumna del Lycée Augustin Fresnel, Clara Morice ha participat en l’organització i desenvolupament de les estades, amb els professors Patrici Larousse, Evarista García-Peña i Mel Villalbí. 

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES