sábado, junio 22, 2024
spot_img
InicioActivitatsProjecte d'activitats a l'hora de pati per l'alumnat de 1r i 2n...

Projecte d’activitats a l’hora de pati per l’alumnat de 1r i 2n d’ESO

Aquest curs, de manera excepcional, l’estona de pati es fa de manera força diferent que altres cursos. El conjunt de mesures de prevenció davant la pandèmia del CORONAVIRUS ens ha portat a organitzar una estona de pati només per a l’alumnat de 1r d’ESO i una altra només per al de 2n d’ESO. Es tracta de limitar el contacte entre noies i nois de diferents nivells en la mesura del possible.

Hem pensat que convenia dinamitzar l’estona de pati i desenvolupar així els hàbits saludables, a través de l’esport i de diferents activitats de joc. Sovint les noies i nois de 12-14 anys dediquen massa estona al seu mòbil i perden l’oportunitat de conèixer companyes i companys noves, així com aprofundir en aquests vincles, que poden arribar a ser prou importants.

Durant els primers quinze minuts de pati seiem a terra, en cercles (mantenint una distància d’uns dos metres entre persones), per tal d’esmorzar. Aleshores ens podem treure la mascareta i menjar el que portem per reposar forces.

La resta de temps de pati la dediquem a les diferents activitats que al llarg del curs s’aniran alternant: futbol, ping-pong, ultimate, bàsquet, volei, dansa o temps lliure.

Cada mes l’alumnat tria una d’aquestes activitats. Les activitats i esports poden canviar en funció de les demandes dels alumnes.

  • Es faran quatre activitats per trimestre, tres lúdiques/esportives i una de temps lliure.
  • Es marcarà un temps de durada de les diferents activitats i esports perquè hi hagi una major rotació de participants i de descans.
  • Les activitats aniran canviant cada trimestre.
  • Els alumnes podran escollir quina activitat volen fer i amb els grups que volen anar.
  • Es donarà l’opció de canviar d’activitat cada mes.
  • Els alumnes que han escollit una activitat concreta no en podran fer una altra fins al mes següent.

El professor d’Educació Física és l’encarregat de dirigir aquestes activitats. La resta de professorat que que acostuma a ajudar durant aquestes estones de pati col·laboren amb ell i amb l’alumnat perquè l’estona sigui agradable i dinàmica.

També cada mes dediquem una estona de tutoria a comentar com es desenvolupa l’estona de pati. Cal que el conjunt del grup col·labori per tal que tothom tingui un paper actiu durant els esbarjos.

El que es vol des de l’institut és que, tot i els inconvenients de la pandèmia COVID, les estones de pati ens serveixin per conèixer-nos, relacionar-nos més i millor i acostumar-nos a fer activitats bones per a la nostra salut.

ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES