martes, mayo 28, 2024
spot_img
InicioActivitatsLes dues cares del meu retrat

Les dues cares del meu retrat

El passat dijous 28 de gener vam fer una Jornada d’Intercanvi entre l’alumnat de 6è de l’escola Dovella i el de 1r d’ESO del nostre institut. L’escola Dovella és un centre de primària dels que estan especialment vinculats amb l’institut. Es tracta d’una escola amb la qual compartim força elements del projecte educatiu. Així doncs, enguany els vam proposar de fer una activitat conjunta relacionada amb el nostre Projecte Artístic i d’Innovació per tal de reforçar el vincle.

Abans de vacances de Nadal, un equip de sis alumnes de 1r d’ESO van visitar els seus excompanys de sisè a l’escola de primària i vam organitzar un Taller fotogràfic express, al llarg del qual vam fer retrats de cada nena i cada nen. Quan després aquests alumnes van venir a l’institut es van trobar amb una impressió d’aquest retrat seu sobre la qual van realitzar una activitat de Plàstica. La jornada estava organitzada des de la “filosofia” d’Aprenentatge i Servei. Concretant, un alumne de 1r d’ESO esperava un alumne de 6è de PR i l’acompanyava al llarg de tota l’activitat. Vam estar dues hores a la sala polivalent manipulant el retrat fotogràfic amb ceres, retalls de revistes, estampats adhesius, etc.

La “consigna” era fer ”l’altre retrat”, aquell que representa la nostra manera de ser des d’un punt de vista més creatiu i simbòlic.  A mida que els alumnes anaven acabant la tasca, passaven pel “taller d’emmarcat”. Allí el nostre professor de dibuix i la seva tutora els ajudaven a col·locar el dibuix resultant en una mena de carpeta negra que feia alhora de marc i porafoli.

Pel que fa a la valoració de l’experiència, val a dir que tant l’alumnat com les mestres del Dovella n’estan prou satisfetes, tot i que lògicament també veuen aspectes millorables. Pel que fa al Broggi, sentim el que en van dir alguns dels nostres alumnes de 1r:

Aquesta activitat va estar molt bé. Em va agradar que poguéssim conèixer els nens i nenes de l’escola d’alguns companys i va ser divertit poder fer aquesta activitat.

A mi em va agradar molt l’activitat i m’ho vaig passar molt bé, sempre m’ha agradat ensenyar a fer coses.

Ha sigut molt divertit i m’ha fet molta gràcia, però no hi ha hagut prou temps. Almenys és el que jo crec, ja que amb la nena que em va tocar, era bastant lenta i al final vam haver de córrer.

El que s’havia de fer era per saber com ets tu per dintre… Em va agradar moltíssim.

Artículo anterior
Artículo siguiente
ARTICLES RELACIONATS

ALTRES ENTRADES